Șerban Nicolae se vede președintele României
Șerban Nicolae a ajuns șef. Ce va conduce în Senat
Ultima Ora Politic

Șerban Nicolae vrea să fie șeful Senatului! Ce dacă PSD nu mai are majoritatea?…

Șapte social-democrați doresc să ocupe funcția de președinte al Senatului din care Călin Popescu Tăriceanu tocmai și-a dat demisia. Printre ei se numără Nicolae Moga, fost ministru de Interne, Titus Corlățean, fost ministru de Externe și Justiție, Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, și Șerban Nicolae, până recent lider al grupului PSD din Senat – conform stiripesurse.ro.

Delegația permanentă a ALDE a decis în urmă cu o săptămâna retragerea de la guvernare, iar ALDE și Pro România au constituit o alianța electorală pentru susținerea candidatului independent Mircea Diaconu în alegerile prezidențiale.

Președintele PSD, Viorica Dancila, a afirmat sâmbătă la Mamaia că, după ce Călin Popescu-Tăriceanu își va da demisia din funcția de președinte al Senatului, unul dintre vicepreședinții social-democrați ai acestui for ar putea asigura interimatul. Ea a infirmat varianta potrivit căreia ar fi discutat cu liderul grupului ALDE, Daniel Zamfir, să preia președinția Senatului și să treacă la PSD.

Călin Popescu Tăriceanu și-a depus, luni, la Biroul Permanent, demisia de la șefia Senatului. Liderul ALDE urmează  își anunțe decizia de a demisiona și  citească textul demisiei în plenul Senatului, care începe la ora 16:00.

În acest context, PNL și USR și-au unit forțele pentru crea o nouă majoritate care să o susțină pe Alina Gorghiu la șefia Senatului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.