Senzațional: Tudorel Toader confirmă că a fost „șantajat” de Liviu Dragnea
Ultima Ora Justiție Politic

Senzațional: Tudorel Toader confirmă că a fost „șantajat” de Liviu Dragnea

Tudorel Toader a distribuit pe Facebook, chiar in ziua de Paste, un articol in care se afirma ca fostul ministru al Justitiei a fost santajat de PSD pentru a-l obliga sa promoveze ordonantele de urgenta pe codurile penale. Astfel, implicit, Toader confirma veridicitatea acestor informatii.

Toader a distribuit un articol de pe stiripesurse.ro, fara niciun comentariu, confirmand astfel ca este de acord cu informatiile prezentate.

Iata doua pasaje foarte relevante din acest articol:

– Potrivit unor surse politice convergente, prima mare ruptura intre PSD si Tudorel Toader s-a produs in momentul in care ministrul a refuzat categoric adoptarea unei ordonante pentru amnistie si gratiere. La sfarsitul anului 2018 si inceputul anului 2019 au existat presiuni majore din PSD pentru ca Tudorel Toader sa-si asume o astfel de ordonanta. Desi au existat numeroase momente in care s-a vorbit despre iminenta unui asemenea act normativ, ministrul a reusit sa ingroape chestiunea, inclusiv invocand necesitatea adoptarii in parlament a amnistiei si gratierii.

– Inainte de retragerea sprijinului politic, PSD l-a santajat prin motiunile simple depuse de opozitie la adresa lui Tudorel Toader. Motiunile au fost amanate in mod repetate, pentru a pune preisuni pe fostul ministru al Justitiei de a da OUG pe coduri, noteaza Mediafax.

Recent, Tudorel Toader, a declarat ca, desi in prezent „da raspunsuri uneori partiale” referitoare la actiunile sale, va veni un moment in care va vorbi „mai mult si mai multe”.

Intrebat daca s-a simtit umilit la Bruxelles, asa cum spunea liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru ca a prezentat doar cateva articole din ordonanta pe care intentiona sa o dea, Toader a raspuns: „Lasa. Intrebati-l pe dansul de ce, iar eu dau raspunsuri uneori partiale, dar probabil ca va veni un moment in care voi vorbi si mai mult si mai multe”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.