SENZAȚIONAL! Neaga a promis: face 60 de kilometri de autostrsadă în 20 de zile! Îi e frică de CONCEDIERE
Ultima Ora Politic

SENZAȚIONAL! Neaga a promis: face 60 de kilometri de autostrsadă în 20 de zile! Îi e frică de CONCEDIERE

SENZAȚIONAL! Neaga a promis: face 60 de kilometri de autostrsadă în 20 de zile! Îi e frică de CONCEDIERE

CNAIR are 100 de kilometri de autostradă construiți în acest an, din care în jur de 60 de kilometri vor fi dați în trafic până la finele anului, a declarat luni la DC News Narcis Neaga, șeful CNAIR.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că în cazul în care nu vor fi finalizați 100 de kilometri de autostradă până la încheierea acestui an, atunci șeful CNAIR va fi demis.

Narcis Neaga spune că nu poate pune presiune suplimentară pe constructori, pentru ca restul de 40 de kilometri, pe care există deja asfalt turnat, să fie dați în crculație, dar nu poate pune presiune pe constructori pentru că pot apărea probleme, oferind exemplul unei noi surpări de teren apărută pe A1, tronsonul Lugoj-Deva, duminică noaptea, în același loc în care în urmă cu o lună și jumătate a apărut o primă surpare.

Directorul CNAIR spune că în luna mai, când a venit la conducerea companiei, nu era nici un kilometru de autostradă dat în trafic. A solicitat companiilor care lucrează pe autostrada Lugoj – Deva și a discutat posibilitatea finalizării lucrărilor în acest an, în condițiile în care aceștia au termene de execuție vara anului viitor.

Din cei aproape 60 de km care vor intra în circulație directorul a enumerat două segmente pe segmentul Sebeș – Turda, Finalizarea segmentului Gilău – Nădășelu, după finalizarea podului peste Someș de la Gilău, Segmentul Cîmpia Turzii – Târgu Mureș, precum și o porțiune de 6 km la intrarea în București a autostrăzii București – Ploiești, care ar putea fi dată în folosință vineri 14 decembrie.

Restul de 43 de kilometri ar putea fi dați în folosință în martie 2019, a spus Neaga, care a precizat că acesta nu este un termen contractual. Constructorii sunt în întârziere cu 45 de zile, din cauza ploilor care au fost, dar sunt cu lucrările în avans iar termenul din contracte pentru finalizarea Lujoj – Deva este perioada iulie – august 2019.

Narcis Neaga a spus că a fost invitat duminică 9 decembrie la sediul PSD, pentru a discuta situația celor 100 de km de autostradă cu secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.