Șeful PNL, Nicolae Ciucă este desființat
Șeful PNL, Nicolae Ciucă este desființat
Exclusiv Social Ultima Ora

Document BOMBĂ. Șeful PNL, Nicolae Ciucă este desființat. Fostul premier știa despre ”Căminele Groazei”, încă din februarie, 2023

Liderul PNL, fostul premier, Nicolae Ciucă a fost informat încă de anul trecut despre ceea ce se întâmplă în ”Căminele Groazei”.

Un document publicat pe site-ul Centrului pentru Resurse Juridice, ONG care monitorizează situația din centrele sociale din România, arată că organizația non-guvernamentală a scris o sesizare pentru Nicolae Ciucă despre situația din azilele din Ilfov încă din februarie 2023, când era acesta ocupa funcția de premier.

CRJ a cerut premierului să preia coordonarea demersurilor demarate de ONG:

  • ”Solicităm să preluați coordonarea demersurilor demarate de către CRJ așa cum acestea au fost anterior enumerate, în contextul în care nu am identificat un alt for superior care să îşi asume coordonarea unei comisii care să cerceteze şi să corecteze cauzele instituţionale de la nivel central şi local care de peste două decenii favorizează apariţia abuzurilor în instituțiile sesizate în speță, şi lasă fără apărare zeci de mii de persoane cu dizabilităţi, minori, adulţi şi vârstnici.

  • Credem că sancţionarea pe calea justiţiei penale nu este singurul instrument la îndemâna statului penal. În primul rând pentru că multe dintre aceste procese durează de peste zece ani şi în al doilea rând pentru că valul de prescripţii din ultimele două luni, ne-au arătat cât de puţin contează în faţa justiţiabililor viaţa persoanelor cu dizabilităţi şi a vârstnicilor. Sunt sute de persoane care au fost bătute, traficate, violate, înfometate, legate, sechestrate şi pentru care nimeni nu răspunde penal”, se arată în sesizarea CRJ.

Documentul pentru premier
Documentul pentru premier

DOCUMENT

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.