Proteste 10 august
Proteste 10 august
Ultima Ora Justiție Politic Social

Șeful jandarmilor care au bătut populația pe 10 august 2018, trimis la Cernavodă!

Colonelul Cătălin Paraschiv, cunoscut drept „fantoma albă” de la protestele reprimate violent din 10 august 2018, va fi mutat la Unitatea de Pază de la Centrala Cernavodă, a decis actuala conducere a Jandarmeriei Române, potrivit digifm.ro.

Șeful jandarmilor care au bătut populația pe 10 august 2018, trimis la Cernavodă! 1

Colonelul Paraschiv este comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție și a făcut parte din forțele de ordine mobilizate în 10 august 2018. El a rămas cunoscut opiniei publice prin îmbrăcămintea pe care o purta, purtând haine complet albe și un fular bej.

El este unul dintre jandarmii care au dat explicații la Parchetul Militar cu privire la intervenția de la acea vreme. A susținut mereu că nu ai săi au fost oamenii care ar fi agresat protestatarii. În acea seară au fost aduși în sprijin și jandarmi de la alte structuri din județele limitrofe.

El este singurul șef din Jandarmerie care nu a sfârșit pus sub acuzare în speța privind 10 august. În orice caz, la un an și o lună de la evenimentele de atunci, actuala conducere se pregătește să semneze o hârtie prin care acesta va fi mutat.

Ar urma  să fie trimis la centrala nucleară de la Cernavodă.Publicația a explicat că, fiind vorba despre o structură militară, ordinul se execută, nu există varianta contestării. În Poliție, de exemplu, nu poți fi pus la dispoziție decât dacă s-a pus în mișcare acțiunea penală, deci sunt suspiciuni serioase împotriva cuiva.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.