Șeful Curții de Conturi, salariu de 5.300 de euro pe lună, fără studii de specialitate 3
Ultima Ora Economic Politic Social

Șeful Curții de Conturi, salariu de 5.300 de euro pe lună, fără studii de specialitate

Președintele Curții de Conturi și-a publicat declarația de avere aferentă anului 2018. El menționează că deține o casă de 1.688 de metri pătrați pe care a achiziționat-o  într-una din cele mai bune zone din București – Corbeanca. Mai deține o clădire de 88 mp în București pe care a cumpărat-o în anul 2003, scrie newsweek.ro.

Șeful Curții de Conturi, salariu de 5.300 de euro pe lună, fără studii de specialitate 4

Busuioc mai are 11 conturi bancare în care are un milion de lei, 140 mii euro și și 300.000 de dolari. Aproape un sfert de milion de dolari sunt depuși la bănci din SUA. Mihai Busuioc a câștigat, anul trecut, la Curtea de Conturi suma de 293.995 de lei. Este vorba de 5.320 de euro pe lună.

În același timp, soția sa Iulia a câștigat la CNPB din „exercitarea profesiei” suma de 384.692 de lei. Pe soție o găsim la Societatea Notarială Birou Notarial Laura Badiu și Lidia Drăgan unde a avut un venit de aproape 7.000 de euro pe lună.

Busuioc a fost împins în această funcție, la finalul anului 2017, de fostul lider PSD, Liviu Drargnea.. „I-am spus domnului preşedinte Tăriceanu decizia noastră – şi o susţine şi dumnealui – noi nu vom vota niciun membru de partid, pentru că am spus de la început că nu vrem să politizăm Curtea de Conturi şi din acest motiv nici eu nici dumnealui nu am fost de acord să începem negocieri pe marginea locurilor vacante de la Curtea de Conturi”, a spus Liviu Dragnea, imediat după întrevedere.

La acea vreme, Busuioc era secretar general al guvernului. Curat, nepolitică numirea. De altfel, Mihai Busuioc ai fost și secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării (în perioada în care ministru era Liviu Dragnea.

Mihai Busuioc este absolvent al facultății de Drept al Universității Nicolae Titulescu (privată). A făcut cursuri de pregătire la Ministerul Justiției, la Colegiul Național de Apărare, are un master în Drept funciar. Nu are nicio diplomă și nu a  urmat niciun curs în domeniul economic- financiar – fiscal. A lucrat zece ani la primăria sector 4, apoi la Agen’ia de cadastru pe care a ajuns să o și conducă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.