PSD-UDMR pregătesc schimbarea conducerii TVR. Raportul pe 2017, respins în comisiile de buget
Atac incendiar la șefa Televiziunii Române. ”Gradea Doina, lipitoare la TVR”
Ultima Ora Politic

Șefa TVR ignoră audierile. Doina Gradea nu se prezintă în fața Comisiei

Doina Gradea, preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, nu se va prezenta miercuri la audierea din Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, unde fusese invitată pentru a discuta despre neregulile constatate de Curtea de Conturi în urma auditului efectuat la instituţia pe care o conduce.

Preşedintele Comisiei, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a fost cel care a transmis invitaţia. El a declarat pentru News.ro că Doina Gradea nu va veni la Parlament pentru că este plecată la Timişoara.

Luni, într-un comunicat remis News.ro, Ştirbu afirma: „Având certitudinea că doamna Doina Gradea a încălcat legea în repetate rânduri la conducerea SRTv, dovadă stând acest document oficial emis de Curtea de Conturi a României, am considerat oportun ca măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să obţinem câteva lămuriri de la stimabila doamnă cu privire la încălcarea Legii nr.82/1991 a contabilităţii, a Legii nr.500/2002 privind finanţele publice, a O.G. nr.119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului de Administraţie al SRTv, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Comitetului Director al SRTv, cât şi la încălcarea Hotărârilor Consiliului de Administraţie al SRTv”.

În raportul efectuat de Curtea de Conturi la Televiziunea Română au fost consemnate cinci abateri privind contracte de drepturi de autor pentru artişti, modificarea sursei de finanţare pentru Cerbul de Aur şi organigrama.

La finalul lunii februarie, Gigel Ştirbu a solicitat Curţii de Conturi a României un audit public extern pe 2018 la Societatea Română de Televiziune pornind de la cheltuielile pentru festivalul Cerbul de Aur de anul trecut şi remunerarea unora dintre colaboratori şi invitaţii permanenţi ai televiziunii publice.

Doina Gradea a transmis joi un răspuns la afirmaţiile făcute cu o zi în urmă de Gigel Ştirbu, considerându-le declaraţii politice care „depăşesc sfera argumentelor raţionale şi reale”. Ea susţine că răspunderea pentru deciziile care au condus la disfuncţionalităţile reţinute de Curtea de Conturi în raportul trimis miercuri presei de deputatul PNL aparţine celor care au gestionat fiecare proiect în parte.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.