Fostul ministru PSD, Niculae Bădălău scapă de pușcărie
Fostul ministru PSD, Niculae Bădălău scapă de pușcărie
Ultima Ora Politic

SE SCHIMBĂ LEGEA după ce senatorul Bădălău a fost PRĂDUIT de hoți

SE SCHIMBĂ LEGEA după ce senatorul Bădălău a fost PRĂDUIT de hoți
Senatorul PSD, Nicolae Bădălau, a cărui casă a fost spartă de hoți în urmă cu câteva zile, a declarat că legislația trebuie schimbată astfel încât un proprietar să poată recurge la măsuri „chiar și exreme” când un hoț îi pătrunde în casă.

Nicolae Bădălau a declarat, marți, că trebuie schimbată legislația în privința apărării casei de către hoți.

„Eu mă gândesc că trebuie schimbată legea și acolo unde oamenii locuiesc, unde ar trebui ca familia ta să se simtă în siguranță (…) Legea trebuie să fie modificată să discutăm despre siguranța cetățeanului, pentru siguranța familiilor noastre acolo unde locuim. Oricine intră și amenință într-un fel, fără a avea acceptul proprietarului într-o casă, să poți să iei măsurile de rigoare, chiar și cele extreme, pentru că altfel nu ai cum să-ți aperi familia. Așa cum spune legea astăzi, dacă vine un criminal sau un hoț tu să iei aceleași măsuri, dacă domnul ăla vine cu un băț, tu trebuie să ai tot un băț, dacă domnul vine cu un cuțit, tu trebuie să ai tot un cuțit, dacă iei o măsură mai mare decât el, ești condamnat. Nimeni nu ar trebui să pătimească că își apără familia în casa lui”, a declarat Nicolae Bădălau.

El a mai declarat că trebuie modificat și Codul Penal pentru a permite luarea unor „măsuri extreme” dacă există o amenințare asupra familiei.

„E un proiect vizavi de arme la comisia de apărare din Senat, dar acest proiect trebuie să fie mult mai amplu vizavi de siguranța cetățeanului, pentru că principalul obiectiv al nostru, în luptele cu Parchete, etc, am neglijat siguranța cetățeanului în această țară și fiecare trebuie să se simtă apărat de statul ăsta la care plătește taxe și impozite. Vorbesc despre un proiect care va modifica și Codul Penal, pentru că și acolo se vorbește de momentul în care îl găsești pe unul în casă ce măsuri poți să iei. Dar eu cred că atunci când cineva intră peste tine în locuință, și există o amenințare la familie, să poți să treci la măsuri extreme”, a mai spus el, conform Mediafax.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.