Ultima Ora Economic Politic Social

Se pune de ”Grevă” în Piața Victoriei, vineri: „Tragem pe dreapta în fața Guvernului”

Greva de un sfert de oră la care au aderat tot mai mulți români, companii și asociații neguvermanetale, ajunge și în Piața Victoriei.

Mai multe asociații care au îndemnat la acțiuni de protest la adresa guvernului în ultima vreme au decis să organizeze un miting vineri, 15 martie, de la ora 15.00, în fața Guvernului.

Anunțul este publicat pe Facebook pe o pagină dedicată acțiunii numită „Protest auto la Guvern. Parcăm în Piața Victoriei la ora 15.00”. Întreorganizatori se află grupurile „Insist, deci #rezist” , „Vocea Străzii”, „Susțin presa liberă”, „Picnic în fața clădirii Parlamentului” și „ACORD Diaspora”.

Alături de manifestanții pietoni, șoferii sunt îndemnați să blocheze Piața Victoriei în timpul grevei naționale.

Imnul oficial al campaniei „România vrea autostrăzi” a fost lansat de miercuri seară. Piesa hip-hop cu influențe de folclor românesc se numește #ȘÎ EU și a fost compusă de TRUPA 9 şi ViKloth care semnează și versurile.

În videoclip apare suceveanul Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova, pe care îl va inaugura vineri, 15 martie, la începutul grevei de un sfert de oră, programată la ora 15.00.

De asemenea, în clip apar fotbaliști, jurnaliști dar și politicieni. Imnul campaniei „România vrea autostrăzi” se dorește un semnal al revoltei românilor față de lipsa infrastructurii, la aproape 30 de ani de la Revoluție. La greva de un sfert de oră de vineri au anunțat că iau parte mai multe companii, mai mulți primari, studenții din mai multe orașe, un liceu privat și un sindicat al polițiștilor.

Vineri, 15 martie premierul Viroica Dăncilă se află într-o vizită oficială în Cehia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.