Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, divulgă ce vor să facă cu aurul României - Ghiuluri, inele
Dăncilă a decis. Cu cine îi va înlocui pe miniștri ALDE? Bădălău e pe listă
Ultima Ora Politic

Se pun noii șefi la Curtea de Conturi. Nicolae Bădălău și socrul lui Ponta, Ilie Sârbu vor fi vicepreședinți. FOTO

Şapte candidaţi pentru Curtea de Conturi şi Autoritatea de Audit urmează să fie votaţi, marţi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Senatorii şi deputaţii din Comisiile de buget-finanţe au dat luni aviz pozitiv candidaturilor lui Ilie Sârbu – pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi Niculae Bădălău (PSD) – pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Socrul lui Ponta, Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata rămasă a mandatului început cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotărârii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

DNA a dat soluție în dosarul în care fostul senator Ilie Sârbu a fost acuzat de folosirea influenţei politicie pentru a obţine foloase necuvenite.

Au mai primit avizul parlamentarilor comisiilor de buget; pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi: Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020), Dezso Csongor – Attila, Adrian Popa.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.