Se încrajează moartea pe șosele: șoferii vitezomani își vor alege singuri perioada suspendării permisului 1
Ultima Ora Politic Social

Se încrajează moartea pe șosele: șoferii vitezomani își vor alege singuri perioada suspendării permisului

Șoferii ar putea alege perioada de suspendare a permisului auto, potrivit faptei contravenționale pe care au săvârșit-o, într-un interval de un an de la data contravenției, prevede un proiect legislativ înregistrat recent la Senat. România se află în topul european al deceselor în accidente de mașină din cauza vitezei. Încurajarea sub orice formă a acestui fenomen nu poate conduce decât spre catastrofă rutieră.

„În cazul suspendării provizorii a permisului auto, conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o. Conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării (…) într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale”, explică inițiatorii proiectului.

Excepțiile de la prevederile menționate o fac faptele deosebit de grave, „care prezintă un pericol social, fiind săvârșite cu vinovăție și care sunt prezentate de legea penală și sunt pedepsite de aceasta – infracțiuni”.

Potrivit expunerii de motive, de această lege ar beneficia șoferii care „pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân <fără pâine>”.

Inițiativa a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Potrivit Codului Rutier, șoferii pot fi sanctionați prin suspendarea permisului pentru o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.