FOTO. Ei sunt parlamentarii PSD care au trădat-o pe Dăncilă. Votează Moțiunea. Guvernul va fi Demis
Ultima Ora Politic

Se cere de urgență demiterea Guvernului Dăncilă, înainte să producă și mai mari prejudicii României

Dănuţ Bica, deputat PNL, reafirmă necesitatea demiterii de urgență a Guvernului Dăncilă, înainte ca acesta să producă și mai mari prejudicii României

            Deputatul PNL de Argeş, Dănuţ Bica, declară că actualul Guvern condus de  Viorica Dăncilă este nu numai incompetent, ci și ilegal și neconstituțional:

            „Toate guvernele formate de PSD au eșuat lamentabil, dar cel condus de doamna Viorica Dancilă poate fi considerat, fără nicio îndoială, ca fiind cel mai nociv pentru viața românilor. Totodată, doamna Dăncilă se încăpățânează să prezideze în ultima perioadă un guvern ilegal și neconstituțional. Nu o spun eu, ci acest lucru stă scris negru pe alb în motivarea deciziei Curții Constituționale pe care, culmea, chiar doamna Dăncilă a sesizat-o atunci când Președintele României a refuzat să fie părtaș la legitimarea unui astfel de guvern.

            Mai nou, ,,blânda” și ,,neconflictuala” doamnă Viorica Dăncilă a început să-și arate adevărata sa față, pe care, până de curând, reușise să o camufleze cu succes. În ultimele zile am putut să constatăm cu uimire de câtă aroganță, cinism și violență verbală este capabilă blajina doamnă Dăncilă ori de câte ori apare în fața jurnaliștilor. Nu știm dacă acesta este comportamentul cotidian al actualului Prim-Ministru al României sau este consecința stării de disperare care i-a fost provocată de faptul că săptămâna trecută PSD a pierdut majoritatea în Parlament, iar joi, 10 octombrie, va pierde și guvernarea, după ce moțiunea de cenzură inițiată de 237  senatori și deputați va fi votată.

            Sunt unul dintre cei care au semnat această moțiune de cenzură și nu pot să nu constat că doamna Dăncilă ne dă în fiecare zi motive suplimentare pentru a solicita demiterea actualului Guvern. După ce a pus în pericol stabilitatea economică și socială a țării prin măsurile heirupiste pe care le-a adoptat, după ce a adus grave prejudicii de imagine României pe plan internațional prin atacurile repetate la adresa justiției și prin numeroasele gafe diplomatice și de limbaj pe care le-a comis, ne-a mai făcut o dată de râs desemnând-o pe doamna Rovana Plumb pentru funcția de comisar european și persistând în greșeală prin nominalizarea ulterioară pentru aceasta înaltă demnitate a domnului Dan Nica, o persoană cu și mai mari probleme de integritate.”

            Deputatul Dănuţ Bica consideră că demiterea Guvernului Dăncilă reprezintă o prioritate națională, în condițiile în care fiecare zi care mai trece cu actualul cabinet la conducerea țării se concretizează prin noi oportunități pierdute pentru România:

            ,,Este fără îndoială că, prin orice zi în plus în care rămâne în funcția de Prim-Ministru, doamna Dăncilă face mult rău României nu numai la nivel economic și social, ci și în domeniul relațiilor externe. Mai nou, în disperare de cauză, dânsa a început să dea cu nerușinare vina pentru eșecul total al guvernării pe opoziția coagulată în jurul PNL sau pe acțiunile Președintelui Klaus Iohannis, care s-a opus capturării totale a statului român de către PSD.

            PNL și celelalte partide din opoziție au demonstrat în urmă cu o săptămână că au devenit majoritare în Parlament și au demontat planul parșiv al PSD de a compromite, încă o dată, unica autoritate legiuitoare a României. Joi va veni ceasul scadenței, când, pe bună dreptate, doamna Viorica Dăncilă va deveni doar un fost Prim-Ministru care a adus grave prejudicii țării: a ,,redus democrația” și nu a ,,scos România din noroaie”.

            În consecință, fac din nou apel la toți parlamentarii de bună-credință, inclusiv la cei din PSD, solicitându-le să voteze așa cum le dictează conștiința, dând dovadă de responsabilitate și respect față de cei care i-au ales. Mâine vom scăpa România de ultimele influențe ale lui Liviu Dragnea. Ulterior, prin instalarea unui Guvern responsabil, eficient, competent, interesat exclusiv de problemele cetățenilor, vom oferi țării noastre șansa de a intra în normalitatea mult așteptată”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dănuț Bica.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.