Disperare în PSD. Viorica Dăncilă a aflat adevărul crunt. Partidul este sub 10 la sută
Disperare în PSD. Viorica Dăncilă a aflat adevărul crunt. Partidul este sub 10 la sută
Ultima Ora Breaking News Politic

Scandal monstru în PSD. Viorica Dăncilă încolțită de baronii locali. Demisia primului-ministru cerută insistent

După eșecul înregistrat de PSD în Parlament, moțiunea de cenzură are șanse mari să fie adoptată iar Guvernul Dăncilă poate pleca acasă chiar cu ajutorul parlamentarilor PSD.

În prezent Opoziția are 237 de semnături și în urma demisiilor și nemulțumirilor din interiorul PSD poate beneficia de alte 8 voturi dacă continuă negocierile.

Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că pesediștii s-au certat miercuri seară în Kiseleff, după eșecul înregistrat miercuri în Parlament. Dăncilă le-a cerut explicații liderilor PSD Marcel Ciolacu, Florin Iordache și Radu Preda privind modul cum au gestionat coordonarea parlamentarilor PSD.

Potrivit surselor HotNews.ro, Dăncilă le-ar fi spus că dacă nu o mai vor ca președinte de partid să-i spună că își depune mandatul. Liderii PSD au încercat să se scuze și să explice că parlamentarii partidului nu și-au ținut cuvântul dat.

În final, s-a decis ca premierul Viorica Dăcilă va purta, în următoarele zile, negocieri cu parlamentarii PSD nemulțumiți, inclusiv, cu cei are au semnat moțiunea.Discuțiile din Kiseleff au avut loc în contextul în care o parte dintre liderii PSD au boicotat miercuri negocierile la nivel parlamentar și chiar au refuzat să voteze alături de partid strategia de a împiedica demersul opoziției.

În interiorul PSD tensiunile și nemulțumirile la adresa Vioricăi Dăncilă s-au văzut la stabilirea calendarului privind dezbaterea moțiunii. 4 deputați PSD au semnat textul moțiunii de cenzură (Mihăiță Găină, Marius Bota, Ioan Talpoș și Emanoil Savin) alți doi au demisionat din partid (Horia Nasra, Cornel Itu) chiar în ziua stabilirii calendarului iar șase au „ratat” votul în plen (Paul Stănescu, Viorel Arcaș, Radu Preda, Andrei Pop, Ecaterina Andronescu și Eugen Teodorovici).

Mai mulți liderii PSD printre care Paul Stănescu, Lia Olguța Vasilescu, Marcel Ciolacu, sunt nemulțumiți de modul în care Viorica Dăncilă conduce partidul. Mai exact, aceștia sunt deranjați că aceasta anunță deciziile în partid fără să-i consulte.”Sunt lideri dispuși să intre în opoziție.

Cu un Guvern nefuncțional, cu un premier care face doar ce îl taie capul și ia o serie de decizii proaste și care îi permite lui Iohannis să toace partidul bucată cu bucată mai bine se intră în opoziție. De acolo se poate construi. Acum totul este blocat”, a explicat un lider PSD pentru HotNews.ro.

Potrivit surselor HotNews.ro deciziile lui Dăncilă sunt influențate în primă faza de consilierii personali Anton Pisaroglu și șeful de cabinet Costin Mihalache, dar și de miniștrii Mihai Fifor, Sorina Pintea și liderul PSD Neamț Ionel Arsene.

De altfel, social-democrații s-au manifestat public în acest sens transmițând semnale public către Viorica Dăncilă. Paul Stănescu și alți doi senatori au „ratat” votul în plen, iar Ciolacu a declarat zâmbitor că „PSD a pierdut majoritatea în Parlament”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.