BOMBĂ. VIOLENȚELE DIN 10 AUGUST ALE JANDARMILOR. DĂNCILĂ ȘI CARMEN DAN RECLAMATE LA ONU. ”NU VEȚI SCĂPA”BOMBĂ. VIOLENȚELE DIN 10 AUGUST ALE JANDARMILOR. DĂNCILĂ ȘI CARMEN DAN RECLAMATE LA ONU. ”NU VEȚI SCĂPA”
Ultima Ora Politic

SCRISOARE DESCHISĂ INCENDIARĂ către Dăncilă și Carmen Dan. Vezi despre ce este vorba

SCRISOARE DESCHISĂ INCENDIARĂ către Dăncilă și Carmen Dan. Vezi despre ce este vorba

Deputatul PMP, Ionuț Simionca, a transmis o scrisoare deschisă doamnei Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, prin care solicită demiterea prefectului de Bistrița-Năsăud. Parlamentarul PMP atrage atenția asupra lipsei totale de respect arătate de către reprezentantul guvernului în județul Bistrița-Năsăud față de memoria patrioților și eroilor neamului din Bistrița, cu ocazia zilei de 1 decembrie 2018, la 100 de ani de la Marea Unire.

Stimată doamnă ministru,

Mă adresez dumneavoastră, pe această cale, pentru a vă cere să îl demiteți de urgență pe reprezentantul Guvernului în județul Bistrița-Năsăud pentru încălcarea legii și lipsă de respect față de înaintașii noștri care și-au dedicat viața țării și națiunii române. Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât derapajele prefectului de la lege și de la morală au avut loc cu ocazia Zilei Naționale a României, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Mai precis, prefectul de Bistrița-Năsăud trebuie să plece din funcție fiindcă a încălcat Legea nr. 215/2016 privind ceremoniile oficiale. Conform art. 16, al. (3) din această lege, în cadrul unei ceremonii oficiale va putea fi depusă câte o singură coroană din partea următoarelor entități prezente: președintele României/Administrația Prezidențială, Parlamentul României, Guvernul României/prefectul, primarul localității unde are loc ceremonia, președintele consiliului județean, corpul diplomatic și entitatea organizatoare. I-am solicitat, în scris, prefectului de Bistrița să depun o coroană de flori la ceremoniile oficiale desfășurate de 1 Decembrie 2018 la Bistrița, în calitate de parlamentar, în numele Parlamentului României. Acesta mi-a trimis un răspuns negativ, încălcând legea, motivând că, „în semn de unitate”, va fi depusă o sigură coroană de flori din partea autorităților centrale și locale.

Consider, de asemenea, că reprezentantul Guvernului în județul Bistrița-Năsăud a dovedit, dintr-un exces de supușenie față de reprezentanții locali ai principalului partid de guvernământ, o lipsă totală de respect față de memoria patrioților și eroilor neamului din Bistrița care au făcut istoria acestei țări. Prefectul a luat decizia, cu de la sine putere, că Andrei Mureșanu și înaintașii noștri care și-au dedicat viața propășirii naționale nu merită nici măcar o coroană de flori din partea Parlamentului României.

Doamnă ministru Carmen Dan,

Sunteți de acord cu comportamentul pe care prefectul de Bistrița-Năsăud l-a avut cu privire la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire?

Dacă respectați legea și istoria acestei țări, singurul lucru cinstit pe care îl puteți face este să îl demiteți de urgență pe prefectul de Bistrița-Năsăud. Nu poți, ca ministru, să fii respectat dacă tolerezi subordonați care nu cunosc legile și nu înțeleg semnificația marilor momente definitorii ale devenirii și afirmării României”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de deputatul PMP, Ionuț Simionca.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.