Iohannis, întâlnire în România cu Președintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Scenariu exploziv. Klaus Iohannis își va pierde locul de la Palatul Cotroceni

Scenariu exploziv pe scena politică din România. Președintele Klaus Iohannis este practic scos din jocul electoral pentru prezidențiale. Ultima mutare a șefului statului îi va aduce acestuia și finalul politic. Odată scos din joc, în cel mai scurt timp, Iohannis va lăsa locul liber pentru următorii cinci ani în Palatul Cotroceni, scrie capital.ro

Klaus Iohannis își joacă în această lună ultima carte pentru a supraviețui în politică. Acesta a convocat referendumul pentru justiție, dar dacă rezultatul nu va fi de partea șefului statului, acesta va fi practic finalul pentru acesta. Cel puțin asta crede jurnaistul Ion Cristoiu care a venit cu un scenariu exploziv la Antena 3.

Cristoiu crede că echipa lui Iohannis folosește aceasta ocazie a referendumului pe justiție pentru a testa ratingul electoral pentru prezidențiale. Acesta este şi motivul pentru care a centrat acest demers in jurul persoanei sale.

Dacă Iohannis nu va reuşi să adune destule voturi ar lăsa loc unui nou candidat de dreapta venit de la Alianța USR-PLUS.

”Ipoteza mea provine de la ceva bizar. Iohannis a dat publicității în Joia Mare, seara, mesajul public în legătură cu Referendumul. Potrivit tuturor normele, cel care convoacă Referendumul, în speță Președintele se adresează românilor explicând ce a urmărit în acest Referendum, să explice întrebările și de ce trebuie să vină românii în această zi. Acesta e principalul instrument al Președintelui de a consulta voința poporului”, a declarat Ion Cristoiu.

PNL a fost singurul partid care a spus că-l susține necondiționat pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat prezidențial. Celelalte partide de Opoziție au dat de înțeles că vor avea candidat propriu în primul tur. Alianța USR-PLUS ar merge pe mâna fostului premier, Dacian Cioloș, în timp ce PMP ar putea să mizeze pe fostul ministru de Externe sau al Justiției, Cristian Diaconescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.