Opoziția îi cere demisia Ministrului Apărării, Gabriel Leș. Atac incendiar la Dragnea
Ultima Ora Politic

SCANDALUL CORVETELOR de război. Ministrul Apărării va fi AUDIAT

SCANDALUL CORVETELOR de război. Ministrul Apărării va fi AUDIAT

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Ovidiu Raețchi, a anunțat luni că la prima întrunire a comisiei va cere audierea ministrului Apărării, Gabriel Leș, pentru a da explicații cu privire la blocarea licitației pentru achiziționarea de corvete, conform mediafax.ro

„Plecând de la situația licitaților pentru corvete, pe care ați văzut-o, am decis să solicităm ca la prima reuniune a Comsiiei pentru Apărare să îl chemăm pe ministrul Leș în fața comisiei ca să ne explice cum stăm cu programele de modernizare pentru că avem întârzieri mari și s-a ajuns în situația bizară în care un Guvern sesizează singur Parchetul în privința propiei incompetențe sau pentru a boicota un program vital de mdoernizare în zona Mării Negre. Avem această problemă: o a doua blocarea licitațiilor pentru corvete”, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, Ovidiu Raețchi.

Deputatul liberal a adăugat că PNL solicită, de asemenea, ministrului Apărării, să renunțe la suspendarea numirii generalului Nicolae Ciucă.

„Solicităm ministrului Leș să renunțe la acea procedură de suspendare a numirii generalului Ciucă în fruntea Statului Major al Apărării”, a conchis Raețchi.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, vineri seară, că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale şi că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”. Decizia a venit în condiţiile în care Gabriel Leş, anunţa, la finalul anului 2018, că termenul limită pentru luarea unei decizii privind achiziţia corvetelor era 12 ianuarie.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, sâmbătă, că nu se putea lua o hotărâre în termen în privinţa achiziţiei noilor corvete, având în vedere faptul că Șantierul Naval Constanța a atacat în contencios-administrativ hotărârea de guvern privind programul de înzestrare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.