Sorina Pintea caută scuze. O pacientă cu arsuri grave, transportată la Viena pe banii rudelor
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Sănătate Social

Scandalul clorului de la robinet continuă. Ministrul Sănătății spune că nu bea astfel de apă

Scandalul apei potabile din Bucureşti continuă. Alerta de miercuri seara dată Ministerului Sănătăţii, în care cetăţenii erau sfătuiţi să nu mai folosească apă de la chiuvetă, a fost detaliată joi.

Ministrul Sănptăţii, Sorina Pintea, a făcut, joi, declaraţii legate de alerta de aseară privind apa potabilă.

Am primit mai multe sesizări de la cetăţenii din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei cu privire la calitata apei, în sensul că prezenta un miros puternic de clor şi de metale grele. În acel moment, conducerea DSP a luat legătura cu Apa Nova comunicându-i aceste aspecte, cerându-i să posteze pe situl propriu amănunte şi buletine de analiză din data de 29 ianuarie. Apoi, inspectorii DSP au prelevat probe pe care le-au analizat, constatând depăşiri ale concentraţiei de clor, peste limitele legale admise. Dacă populaţia consumă apă cu un nivel de clor depăşit, acest lucru nu influenţează starea sănătăţii pe termen scurt sau lung. Dar poate să provoace persoanelor alergice sau care suferă de astm bronşic disconfort şi chiar agravarea bolii. Eu nu am spus niciodată ca apa nu este potabilă.

Am recomandat, nu am obligat populaţia, să nu mai folosească apa de la robinet nici măcar în scopuri menajere. Am consiferat că fiecare trebuie să ia o decizie cunoscând faptele. Testele pentru metale grele durează mai mult timp. Aşteptăm şi aceste rezultate de labolator. Nu am spus nicio clipă că apa nu este potabilă”, a spus ministrul Sorina Pintea.

Concluzia rațională ar fi că apa de la robinet este bună de băut dacă nu o beți! Mai mult, întrebată dacă bea apă de la robinet a răspuns sec: ”Eu nu beau astfel de apă!”

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii