Scandal politic pe alocațiile copiilor
Ultima Ora Economic Politic Social

Scandal politic pe alocațiile copiilor

De la 1 martie 2019, alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani cresc de la 200 la 300 de lei, iar pentru cei de peste doi ani vor crește de la 84 la 150 de lei. Această creștere a iscat astăzi un scandal politic. PNL și PSD își dispută paternitatea acestui demers.

Scandal politic pe alocațiile copiilor

Opoziția spuen că este idea ei, pentru că Dragnea a trebuit să mărească deficitul bugetar pentru a putea cuprinde acest proiect pe care PNL a reușit să îl introducă în textul final.

PSD, dimpotrivă, spune că ar fi majorat deficitul din duioșie, să aibă copiii bani mai mulți. Adică, PNL minte și tot ce s-a văzut la televizor a fost o iluzie.

”De câteva zile cei de la PNL duc o campanie mincinoasă în care susțin că datorită lor ar fi crescut alocațiile la copii! Cum poți să pretinzi că ai majorat banii pentru copii, când votezi împotriva legii care prevede majorarea, Legea bugetului pe 2019!? Adevărul este simplu: Alocațiile copiilor vor crește pentru că Legea bugetului a fost adoptată cu voturile PSD, ALDE, UDMR și Minorități. În rest, doar minciună, scandal și demagogie.” scrie PSD pe Facebook.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.