Scandal în Opoziție. Referendumul lui Cioloș este respins de PNL. ”Face rău României”
Ultima Ora Politic

Scandal în Opoziție. Referendumul lui Cioloș este respins de PNL. ”Face rău României”

Fostul președinte PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, la Parlament, că nu vede rostul declanșării unui referendum pe justiție, așa cum i-a solicitat USR lui Klaus Iohannis, și a adăugat că USR și Cioloș „fac rău României” prin anunțul despre un candidat propriu la prezidențiale.

Întrebată de ce nu vede util un referendum pe justiție, așa cum a cerut USR, vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, a răspuns:

„Semnalul cred că este dat de noi toți și faptul că împreună am reușit să promovăm acest proiect inițiat de domniile lor, cel cu fără penali în funcții, dar vă aduc aminte că de doi ani de zile avem două inițiative legislative noi de la PNL, tot fără penali în Parlament, fără penali în administrația publică, fără penali la Președinție, respinse aceste proiecte de majoritatea parlamentară, înseamnă în sine un semnal.

Președintele României cred că nu a ratat ocazie în care să nu se afișeze public în care să nu fi dat același semnal, anume că nu avem nevoie de persoane condamnate în funcții publice, că avem nevoie de întărirea statului de drept. Evident că un referendum poate constitui un semnal pe care societatea românească îl poate da și poate ajuta ca presiune pe viitor asupra celor care guvernează să nu mai calce strâmb. Vă întreb: la cum cunoașteți PSD-ALDE, la cum guvernează, la cum îi știți pe dnii Toader și Dragnea, credeți că astăzi un referendum în vreun fel? Nu i-au speriat pe dânșii protestele, eu nu cred, repet, că astăzi, un referendum, care este util ca semnal într-un viitor, astăzi ar rezolva integral situația”.

Gorghiu a adăugat că USR și Cioloș fac rău României.

„Ne trebuie demersuri concertate, avem nevoie de opoziție parlamentară foarte puternică, de o coagulare a forțelor de dreapta astfel încât mesajele noastre să se suprapună, avem nevoie de o conservare a mandatului președintelui Klaus Iohannis și aici fac încă un apel la USR și la Cioloș să înțeleagă că mesajul ‘Avem un alt candidat de dreapta in afara de Klaus Iohannis’ face rau Romaniei, nu PNL-ului, nu lui Klaus Iohannis, motiv pentru care cred ca va trebui sa stam spate in spate”, a precizat senatoarea PNL.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.