SCANDAL DIPLOMATIC. Un deputat PSD a făcut o comparație care a enervat Israelul 1
BACKGRID USA 2 NOVEMBER 2017 BYLINE MUST READ: MediaPunch / BACKGRID USA: +1 310 798 9111 / [email protected] UK: +44 208 344 2007 / [email protected] *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*
Ultima Ora Politic

SCANDAL DIPLOMATIC. Un deputat PSD a făcut o comparație care a enervat Israelul

SCANDAL DIPLOMATIC. Un deputat PSD a făcut o comparație care a enervat Israelul

PSD se pare ca și-a pus o lozincă : nici o zi fără o gafă. Dacă ieri a fost Liviu Dragnea, cu declarația sa că ar fi fost urmărit și asupra lui a avut loc o tentativă de asasinat, astăzi, a venit rândul deputatului PSD Nicolae Bacablașa. Acesta din urmă afirmă că protestatarii din Piața Victoriei pot fi asemănați cu teroriștii Hamas, iar acțiunea în forță a jandarmilor este de înțeles. Urmăririle afirmațiilor politicienilor români au fost un scandal diplomatic.

SCANDAL DIPLOMATIC. Un deputat PSD a făcut o comparație care a enervat Israelul 2

Ambasada Israelului reacţionează dur la afirmaţiile deputatului.

„Ambasada Statului Israel a luat cunoștință de afirmațiile scandaloase și neadevărate ale domnului deputat Nicolae Bacalbașa. În numele statului evreu, dorim să-i atragem atenția politicianului român că declarațiile sale denaturează faptele cu privire la situația din ultimele luni de la granița cu Fâșia Gaza și am aprecia ca domnul deputat să se informeze în profunzime înainte de a face comparații nepotrivite și șocante.

Atacurile violente asupra civililor israelieni, coordonate în ultimele luni de gruparea teroristă Hamas, nu vor rămâne niciodată fără răspuns din partea noastră. Statul Israel își va apăra mereu poporul împotriva oricăror încercări de a-l suprima.

Domnul Bacalbașa îi insultă cu afirmațiile sale și pe protestatarii români pașnici care au fost prezenți în Piața Victoriei, asociindu-i cu teroriștii Hamas.

Ca urmare, solicităm public domnului Bacalbașa să-și retragă spusele și să se asigure că pe viitor, astfel de asocieri cel puțin neadecvate să nu se mai regăsească în discursul domniei sale”, precizează Ambasada Israelului în România.

„Eu ştiu de exemplu că de patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton şi grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci… zicându-se că se încalcă legi acolo (…) Jandarmii au acţionat conform tuturor normelor legale”, a spus deputatul PSD, miercuri, la RFI.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.