Scandal diplomatic fără precedent.Vizita lui Tăriceanu în Maroc anulată din cauza Vioricăi Dăncilă
Ultima Ora Politic

Scandal diplomatic fără precedent.Vizita lui Tăriceanu în Maroc anulată din cauza Vioricăi Dăncilă

Senatul a trimis un comunicat prin care anunță că vizita în Maroc a lui Călin Popescu Tăriceanu a fost amânată din partea părții marocane. 

”Vizita oficială a președintelui Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în Regatul Maroc, care urma să aibă loc în perioada 27-31 martie 2019, a fost amânată la solicitarea părții marocane, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, ce urmează a fi stabilită de comun acord”, se arată într-un comunicat al Senatului.

Potrivit sursei citate, vizita urmează a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, care va fi stabilită de comun acord.Călin Popescu-Tăriceanu urma să efectueze această vizită, alături de o delegaţie parlamentară, la invitaţia omologului său, preşedintele Camerei Consilierilor, Hakim Benchamach, potrivit unui memorandum intern, prezentat luni în Biroul permanent al Senatului.Delegaţia română avea programate întrevederi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului Regatului Maroc, cu şeful Guvernului marocan şi ministrul de Externe din această ţară.

Potrivit Realitatea TV, motivul real pentru care partea marocană ar fi cerut amânarea vizitei ar fi legat de anunțul premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei României din Israel.

Decizia Marocului vine la numai o zi după ce Regele Iordaniei şi-a amânat vizita în România, deranjat de declaraţiile şefei Guvernului privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„A pus pe butuci relația cu Iordania”, a afirmat şeful statului, luni, în preambulul întâlnirii cu edilii din Asociaţia Oraşelor din România.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.