Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, dă semnalul desființării Secției Speciale de Investigare a Magistraților
Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, dă semnalul desființării Secției Speciale de Investigare a Magistraților
Ultima Ora Justiție Politic

Savonea, furibundă în ședința CSM: nici a 6-a oară nu o poate confirma pe Adina Florea ca șef CSM

Lia Savonea nu a reusit nici marti, pentru a 6-a oara, sa o confirme pe Adina Florea in fruntea Sectiei Speciale. O parte dintre membrii CSM au boicotat din nou sedinta CSM, starnind furia lui Savonea.

„Lucrarile plenului se desfasoara in prezenta a cel putin 15 membri. Suntem 13 membri prezenti. Personal mi se pare ca avem o perpetuare a unui blocaj in plenul Consiliului. Trebuie sa reamintesc ca la patru sedinte legal convocate s-a refuzat prezentarea pentru asigurarea prezentei. Nu avem parghii sa solicitam ca in regim de urgenta sa se propuna masuri legislative care sa conduca la deblocarea acestei situatii. Sedintele se pot desfasura legal doar daca sunt 15 membri.

In 2 octombrie am discutat despre aceasta sedinta. Au fost atunci prezenti toti cei cinci procurori. Niciunul nu s-a opus sau nu a avut obiectii. Am vazut semnalele ministrului Justitiei. Nu pot sa nu observ aceasta stranie coincidenta. Ministrul Justitie pleaca si procurorul general suprapune aceasta activitate cu procurorii Cristian Ban, Tatiana Toader si procurorul Deac. Suntem in fata unei actiuni de coordonare.

Sa modificam articolul din legea 317 astfel incat sa oprim membrii sa isi faca propria lege. Sa se stabileasca si situatia ca un membru sa isi piarda de drept mandatul cand procedeaza intr-o astfel de maniera”, a spus Lia Savonea.

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a declarat inca de la precedenta sedinta a CSM ca nu este de acrod cu functionarea Sectiei Speciale. Ea a cerut respectarea recomandarilor incluse in rapoartele GRECO si ale Comisiei de la Venetia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.