Adolescent de 16 ani prins de polițiști, în centrul Capitalei
Adolescent de 16 ani prins de polițiști, în centrul Capitalei
Justiție Ultima Ora

Şapte persoane, reţinute de DIICOT, pentru 24 de ore, în dosarul traficanţilor de droguri în licee

Procurorii DIICOT au reţinut, pentru 24 de ore, şapte inculpaţi şi au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de alţi şase în dosarul privind traficul de droguri în licee din Bucureşti.

”Urmarea a comunicatului nr. 1 din data de 20.03.2023 și a interesului manifestat de către reprezentanții mass-media, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, DIICOT, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 20.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 7  inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de 3 inculpați, dintre care unul minor, pentru săvârșirea infracțiunilor de  constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 300 de grame de canabis, 2 grame de cocaină, 5 grame de ketamină și comprimate din categoria benzodiazepinelor, 5 mărunțitoare mecanice, 4 cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM și  suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri.

Anterior, în urma activităților desfășurate în cauză, au fost capturate  droguri de risc și mare risc, canabis în cantitate de 300 de grame și 10 grame de cocaină.În cauză se efectuează cercetări și cu privire la alte 7 persoane, care au dobândit calitatea de suspect.

În cursul acestei zile, 21.03.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor 7 inculpați.

La activități au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Siguranță Școlară și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ 300 de grame de canabis, două grame de cocaină, cinci grame de ketamină şi comprimate din categoria benzodiazepinelor, cinci mărunţitoare mecanice, patru cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM şi suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activităţi de trafic de droguri.

Marţi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor şapte inculpaţi.

23 de percheziţii la o grupare care vindea droguri în licee din Bucureşti

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti (BCCO), împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, efectuează, luni, 23 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, într-o cauză care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2022, membrii grupării ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din Bucureşti.

Până la acest moment, pe parcursul percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite diferite cantităţi de canabis, cocaină şi ketamină, precum şi comprimate de medicamente.

Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală.Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.Suportul de specialitate a fost asigurat Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.