Tudorel Toader e disperat. Nu vrea să o lase pe Kovesi să fie Pocuror Șef European. Mișcare de ultimă 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Tudorel Toader e disperat. Nu vrea să o lase pe Kovesi să fie Pocuror Șef European. Mișcare de ultimă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni seară că cei care au selectat-o pe Laura Codruța Kovesi pe primul loc pe lista scurtă pentru funcția de procuror european nu cunosc abuzurile pe care aceasta le-a comis în România și a anunțat că va trimite fiecărui ministru de justiție din UE decizia CCR privind demiterea acesteia din funcția de șefă a DNA.

„Cred că membrii Comisiei de selecție nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetățenilor, în detrimentul statului de drept. În Franța sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi și vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniștrilor de justiție din statele membre ale UE, mâine dimineață voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcție, fiecărui ministru de justiție”, a declarat ministrul Tudorel Toader pentru știripesurse.ro.

Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecția pentru postul de procuror european realizată de un Comitet special de selecție, potrivit surselor G4Media.ro. Ea a fost urmată de Jean – Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania). Comitetul de selecție a trimis lista scurtă de trei nume la Parlamentul European și Consiliul UE. Din lista scurtă va fi ales de Parlamentul European câștigătorul competiției.

Comitetul de selecție a luat decizia la ședința din 1 februarie. Votul din Parlamentul European și cel din Consiliul UE vor avea loc la finalul lunii februarie și începutul lunii martie.

Rămâne de văzut care va fi poziția guvernului României la votul din Consiliul UE, precum și votul europarlamentarilor români PSD și ALDE. Potrivit unor surse politice, guvernul ia în calcul abținerea de la vot

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.