S-a încheiat votul în Republica Moldova. Prezența la urne peste 40 la sută. Chișinăul nu a fost încă câștigat 1
Ultima Ora Breaking News Externe Politic Social

S-a încheiat votul în Republica Moldova. Prezența la urne peste 40 la sută. Chișinăul nu a fost încă câștigat

Mai puţin de 7% dintre tineri au participat, duminică, la alegerile locale desfășurate în Republica Moldova, conform datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC) la închiderea secţiilor de votare, scrie Agerpres. Prezenţa la vot la nivel național a fost de 41,68%.

Statisticile prezentate de CEC din Republica Moldova arată că doar 80.880 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 ani şi-au exercitat dreptul de vot, ceea ce reprezintă doar 6,89% din totalul alegătorilor care s-au prezentat la urne.

Cei mai mulţi dintre alegătorii participanţi la scrutinul de duminică, 34,28%, au vârste cuprinse între 56 şi 70 de ani, iar 25,17% au între 41 şi 55 de ani.În ceea priveşte repartizarea pe sexe, CEC arată că 54,32% dintre alegătorii care şi-au exercitat dreptul de vot sunt femei, iar 45,68% – bărbaţi.

La nivelul Republicii Moldova, prezenţa la vot la alegerile locale de duminică a fost de 41,68%, ceea ce înseamnă 1,17 milioane de alegători din totalul celor peste 2,8 milioane înscrişi în listele permanente.

Surse politice spun pentru NewsTeam.ro că la Chișinău se va organiza turul al doilea între Năstase și Ceban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.