Ultima Ora Politic Social

Românii vor plăti aroganța conducerii TVR: 29.850 de euro!

Prima rundă în procesul Pătraru – TVR, câștigată de Pătraru. Tribunalul București a catalogat drept abuzivă rezilierea contractului cu Starea Nației, de către conducerea TVR. 

Totodată, instanța a decis că TVR trebuie să-i plătească lui Pătraru penalități de reziliere de 29.850 de euro (140.000 de lei). Decizia dată săptămâna trecută de Tribunalul București nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, scrie paginademedia.ro. 

Ce spune decizia Tribunalului București, din minuta postată pe site-ul portal.just.ro:

„Admite acţiunea în parte. Constată caracterul abuziv al rezilierii unilaterale potrivit notificării c/481 din 25.06.2018. Obligă pe pârâtă la plata sumei de 141.790 lei – echivalentul sumei de 29.850 euro – penalităţi de reziliere. Respinge cererea de reziliere a contractului, ca rămasă fără obiect. Respinge cererea de plată a dobânzii legale ca neîntemeiată. Cu apel. Pronunţată prin punerea la dispozţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, 27.09.2019.”

Condcerea TVR a decis să rezilieze unilateral contractul cu Dragoș Pătraru, în iunie 2018.

„Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv.

Precizăm că dl. Dragoş Pătraru a fost notificat de SRTv, încă din luna aprilie a.c., cu privire la consecinţele încălcării repetate a prevederilor contractuale. Notificarea SRTv a rămas fără răspuns”, spuneau atunci reprezentanții TVR, într-o declarație de presă.

Anterior, pe 3 mai 2018, chiar de ziua Libertății Presei, Pătraru a reclamat, în legătură cu TVR, acțiuni de intimidare, amenințări, cenzură și abuz de putere.

Jurnalistul a difuzat atunci o serie de înregistrări cu șefa TVR, Doina Gradea, care îi numește „hateri” pe jurnaliștii care critică puterea.

„Când a fost PNL-ul la guvernare s-au luat de PNL, când a fost PD-ul la guvernare s-au luat de PD. Acum, când sunt ăștia (PSD – n.r.), se iau de ăștia. Au o ură, așa. Ies din niște scorburi, așa. Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie. Și atât.”

În plus, Gradea a numit-o „cap de porc” pe o jurnalistă a postului public care a deranjat-o cu întrebări pe primărița Capitalei, Gabriela Firea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.