Românii trebuie să dea dovadă că sunt cetățeni europeni de prim rang. Ce le cere partidul lui Dragnea
Ultima Ora Politic

Românii trebuie să dea dovadă că sunt cetățeni europeni de prim rang. Ce le cere partidul lui Dragnea

Aniversăm astăzi, pentru a 13-a oară, Ziua Europei după înălțătorul moment al aderării României în marea familie a țărilor membre ale Uniunii Europene. Este o zi de referință pentru întreaga națiune, mai ales că de la începutul anului deținem Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar până acum am obținut rezultate remarcabile în exercitarea acestei misiuni, grație demersurilor de înaltă ținută ale Guvernului PSD.

Acest mandat constituie cea mai importantă etapă după integrarea noastră în Uniunea Europeană, prin valorificarea șanselor de a demonstra că suntem un partener egal în eșafodajul european actual.

România militează pentru respectarea drepturilor cetățenilor români la nivelul celorlalți cetățeni europeni, deoarece încă mai există decalaje, atât între țări cât și între oameni, mai ales din punctul de vedere al percepției. De altfel, mesajul Executivului PSD este cel ca România să-și impună statutul de țară europeană egală în drepturi cu toate statele occidentale, iar românii să fie considerați cetățeni europeni de prim rang!

Celebrarea de astăzi a Zilei Europei este un moment de unitate și solidaritate pentru toți românii, dar și de apreciere pentru generațiile care au făcut posibil ca România europeană să se bucure de toate privilegiile din prezent: democrație, libertate, dreptul la liberă circulație și la expresie, dreptul de a fi noi înșine, fără restricții și opreliști! Într-un cuvânt, avem dreptul la fericire, deoarece a fi liber înseamnă a fi fericit!

Îndemn toți românii să fie toleranți și solidari în tot ceea ce fac, pentru că, în același timp cu eforturile Guvernului și majorității parlamentare PSD pentru o viață mai bună, fiecare dintre noi trebuie să dea dovadă că suntem europeni și aici în țară, nu doar când suntem printre străini!

La Mulți Ani, Europa Unită!

La Mulți Ani, România!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Elena Hărătău.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.