Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană
Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană
Social Ultima Ora

Sondaj ȘOC. Românii au cea mai mare încredere în omul doi de la NATO, Mircea Geoană. Boc și Kovesi pe locurile 2 și 3.

Românii au cea mai mare încredere în Secretarul General al Adjunct al NATO, Mircea Geoană, acesta obținând 36.3% încredere multă şi foarte multă.

Românii spun că mai au încredere multă în Procurorul General European Laura Codruța Kovesi și în primarul Clujului Emil Boc.

Kovesi
Kovesi

Conform unui sondaj INSCOP realizat la cererea news.ro, cea mai mare notorietate o are președintele Klaus Iohannis, urmat de Gabriela Firea, de senatoarea Diana Șoșoacă, Emil Boc și Mircea Geoană.

86.5% dintre cei intervievaţi spun că au auzit de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, 83.8% de liderul liberal Nicolae Ciucă şi 81.4% de liderul AUR George Simion. Liderul USR Cătălin Drulă beneficiază de o notorietate de 41.6%, în timp ce Ilie Bolojan de 34.3%.

”Clasamentul încrederii în personalităţi este dominat de deţinătorii celor mai importante poziţii ocupate de cetăţeni români pe plan internaţional, Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO şi Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European.

Podiumul este completat de primarul Clujului, Emil Boc. Datele atrag atenţia prin două elemente: faptul că ocupanţii primelor trei locuri nu sunt actori activi în politica naţională, dar performează în domeniile lor de activitate şi nivelul de încredere în Diana Şoşoacă peste aşteptări, ceea ce arată existenţa unor segmente din populaţie care rezonează la mesaje ultra-radicale, un veritabil turnesol al unei stări de nemulţumire profundă”, a precizat Remus Stefureac, director INSCOP Research.

Sondajul INSCOP
Sondajul INSCOP

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro.

Datele au fost culese în perioada 20 – 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului.

Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.