Proteste vineri împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea. Susținere pentru Klaus Iohannis 1
Ultima Ora Exclusiv Politic

Proteste vineri împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea. Susținere pentru Klaus Iohannis

Proteste vineri împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea. Susținere pentru Klaus Iohannis

Mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim agită spiritele nu numai în lumea politică ci și în rândul comunităților străine care trăiesc în țara noastră.

Astfel, comunitatea palestinienilor din România va organiza un miting de amploare la Palatul Cotroceni împotriva deciziei Guvernului Dăncilă d a muta ambasada la Ierusalim. Palestinienii își afirmă sprijinul pentru președintele Klaus Iohannis care nu este de acord cu decizia Guvernului Dăncilă.

”Guvernul a decis, pe ascuns, mutarea Ambasadei României din Israel la Ierusalim, oraș aflat sub ocupația israeliană.

Anunțul a fost făcut, joi seară, de liderul PSD Liviu Dragnea, deși miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului spunea, în briefingul organizat după ședința de Guvern, că nu știe nimic despre un astfel de Memorandum și că nu comentează acest subiect.

Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că inițiativa Guvernului României poate reprezenta, eventual, cel mult începutul unui proces de evaluare în materie, care poate fi finalizat doar în momentul încheierii negocierilor privind Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, în cadrul căruia statutul Ierusalimului reprezintă o temă centrală. Acest statut poate fi stabilit numai în urmă încheierii unui acord direct şi final între părți.

Administrația Prezidențială reamintește faptul că există o serie de rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU și ale Adunării Generale a ONU prin care se solicită, printre altele, statelor membre ONU să se abțînă să stabilească misiuni diplomatice în Ierusalim și să intensifice eforturile internaționale pentru o pace durabilă, cuprinzătoare și justă în Orientul Mijlociu. Prin urmare, în această etapă, relocarea ambasadei României în Ierusalim ar reprezenta o încălcare a dreptului internațional relevant.

Țînând cont de toate aceste aspecte, Președintele Klaus Iohannis îndeamnă toți factorii guvernamentali și politici la responsabilitate și discernământ în ceea ce privește deciziile majore de politică externă ale României, cu efecte strategice, inclusiv asupra siguranței naționale și a cetățenilor români.

Vineri, 27 Aprilie 2018, de la ora 15:00 la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, vom desfășura un miting în sprijinul poziției Președintelui României, Klaus Iohannis, privind decizia ilegală, unilateral luată de către Guvernul României, de a mută Ambasada din Israel la Ierusalim, oraș care nu aparține Israelului, ci se află sub ocupația israeliană”, spun pentru newsteam.ro cei de la Solidaritate România-Palestina.

Proteste vineri împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea. Susținere pentru Klaus Iohannis 2

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.