Curs valutar. Euro a ajuns la cel mai mic nivel din ianuarie
Euro se află din nou în creștere. Ce valoare a atins
Ultima Ora Economic

România trece la MONEDA EURO. Teodorovici a anunțat CÂND va avea loc schimbarea

România trece la MONEDA EURO. Teodorovici a anunțat CÂND va avea loc schimbarea

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a afirmat, vineri, că s-a decis anul de când România va trece la moneda euro, iar întreg calendarul va fi prezentat săptămâna viitoare, potrivit Mediafax.

„În 2024. Așa este calendarul oficial”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, în cadrul unor declarații de presă după ce a fost prezent la a 26-a ediție a Galei „Topul Național al Firmelor Private din România 2017”, realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Oficialul de la Finanțe a mai spus că, în decembrie, va fi prezentat calendarul cu toate etapele, iar săptămâna viitoare va fi adoptat un memorandum în acest sens. „Aceasta a fost discuția în Comitet”, a subliniat Teodorovici.

La începutul lunii martie, liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat că la Congresul PSD din acea zi s-a decis ca România să adopte euro începând cu 2024, partidul adoptând Convenția națională pentru adoptarea euro până în 2024.

Ulterior, de la finele lunii martie a fost formată Comisia Naţională de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro. Cea mai recentă reuniune a Comisiei a avut loc marți, 23 octombrie, la Palatul Victoria, cu participarea preşedintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, şi a guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Din zona euro fac parte 19 state dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.