Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Planului de acţiuni preventive privind măsurile de garantare a securităţii aprovizionării cu gaze naturale şi a Planului de urgenţă, clientul intreruptibil este „clientul final care prin reducerea consumului său până la oprire contribuie la menţinerea securităţii în aprovizionarea cu gaze naturale în situaţie de urgenţă”, citează bugetul.ro. Astfel, Ministerul Energiei a centralizat următoarea listă cu clienţi întreruptibili de siguranţă, oraşe ce vor ramane fără căldură: – COLTERM CET Centru Timişoara – DACIA MIOVENI – CECC BRAZI, SPEE IERNUT (CET CUCI), S.C. AZOMUREŞ TÂRGU -MUREŞ, S.C.CHEMGAS SLOBOZIA. S.C. VIROMET VICTORIA, ELECTROCENTRALE GALAŢI (CET GALAŢI) – ELECTROCENTRALE BUCUREŞTI, TERMOFICARE ORADEA, ELECTROCENTRALE CONSTANŢA, ELECTROCENTRALE GALA. Declararea apariţiei şi încetării nivelului de urgenţă al situaţiei de urgenţă se realizează prin Ordin al Ministrului Energiei, care va fi publicat pe pagina de internet a instituţiei şi pe paginile de internet ale furnizorilor, OTS şi OSD. Pe perioada nivelului de urgenţă al situaţiei de urgenţă, furnizorii, OTS şi OSD au obligaţia ca la instrucţiunile AC să limiteze până la limita de avarie şi/sau să sisteze furnizarea/distribuţia/transportul gazelor naturale către clienţii întreruptibili de siguranţă. După intrarea în vigoare a Ordinului Ministrului Energiei privind declararea nivelului de urgenţă al situaţiei de criză, furnizorii, OTS şi OSD vor notifica fiecărui client întreruptibil de siguranţă din portofoliul lor, în cel mult 12 ore, asupra declarării apariţiei nivelului de urgenţă al situaţiei de urgenţă. Prin notificare, clienţilor întreruptibili de siguranţă li se comunică şi măsurile ce vor fi aplicate în această situaţie.
România se pregătește de iarnă. 60 de milioane de lei pentru furnizarea căldurii în localități
Ultima Ora Economic Politic Social

România se pregătește de iarnă. 60 de milioane de lei pentru furnizarea căldurii în localități

Guvernul a aprobat alocarea a 61.28 milioane de lei pentru furnizarea căldurii în localitățile Focșani, Tulcea, Gheorgheni, Motru, Brad și Drobeta-Turnu Severin, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului Nelu Barbu.

Rectificarea bugetară va fi aprobată în ședința următoare a Guvernului.

„Guvernul va aproba, în ședința următoare, rectificarea bugetară pe anul 2019. De asemenea, Guvernul a decis că va aloca 61,28 milioane de lei pentru rezolvarea problemelor termice în localitățile Brad, Focșani, Tulcea, Gheorgheni, Motru și Drobeta-Turnu Severin”, a declarat Nelu Barbu, la finalul ședinței de vineri a Executivului.

Conform Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Guvernul a aprobat alocarea sumei de peste 61,28 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei din şase municipii.

Astfel, Motru (județul Gorj) primeşte 7.956,000 de lei, Gheorgheni (județul Harghita) – 2.200,000 de lei -, Brad (județul Hunedoara) – 8.000,000 de lei -, Drobeta Turnu Severin (județul Mehedinţi) – 25.000.000 de lei -, Focşani (județul Vrancea) – 13.132,000 de lei și Tulcea – 5.000,000 de lei.

MDRAP informează că alocarea acestor fonduri se face, în funcţie de caz, pentru plata subvenţiei pentru finanţarea unor cheltuieli necesare asigurării continuităţii serviciului public de distribuţie a agentului termic, pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat și pentru plata datoriilor operatorilor sistemelor de termoficare către furnizorii de gaze naturale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.