România se dezvoltă sub conducerea PSD, în ciuda blocajelor președintelui Iohannis 1
Ultima Ora Breaking News Economic Politic Social

România se dezvoltă sub conducerea PSD, în ciuda blocajelor președintelui Iohannis

În ciuda blocajului generat de președintele Iohannis, proiectele importante de infrastructură avansează în ritm alert în toată România!

Lucrările la centura Bacăului sunt în grafic, chiar peste așteptări, fapt confirmat atât de constructor, cât și de numeroasele vizite la fața locului ale ministrului Transporturilor.

Varianta de ocolire, cu profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din Autostrada Moldova – coridorul IX Pan European. Finanţarea este asigurată în procent de 100%, iar lucrările vor avea o garanție de 84 luni. Sunt accelerate toate procedurile şi, dacă va fi nevoie, dacă se va impune, Executivul va cere ca şi Autostrada Moldovei să fie declarată proiect de interes naţional, așa cum a fost în cazul Autostrăzii București-Brașov.

Cred că este evident pentru toți românii că în primii doi ani de guvernare PSD s-au inaugurat 76 de kilometri de autostradă, iar până la sfârșitul acestui an vot fi dați în folosință încă 100 de km de autostradă. Autostrăzile finalizate sunt Autostrada Lugoj-Deva – Lotul 2  – 15,08 km, Autostrada Transilvania – Tronson 3A, Autostrada Sebeș-Turda – Loturile 3 și 4 – 29 de km, Autostrada Sebeș-Turda, Centura Bucureștiului,

Segment Autostrada Gilău-Nădășelu, Segment Autostrada Câmpia Turzii – Ogra – Tg. Mureş – Loturile 1 și 2. În paralel, s-au realizat numeroase investiţii şi în infrastructura rutieră, astfel încât românii să poată circula în condiții excelente, de nivel european.

       Trist este faptul că președintele Iohannis continuă să acționeze împotriva României și a românilor. În timp ce Ministerul Sănătății a crescut numărul de locuri la rezidențiat, pentru acoperirea deficitului de medici, Iohannis a blocat sistematic susținerea examenului pentru absolvenții din acest an ai facultăților de medicină.

În guvernarea PSD, pentru prima dată Ministerul Sănătății a majorat numărul de locuri la rezidențiat, corelându-l cu specialitățile unde se înregistrează deficit de medici, de la 4.000 locuri în 2017, la 5.000 locuri în 2018, și la 5.415 locuri în 2019. Pentru prima dată, Ministerul Sănătății a stabilit criterii pentru acreditarea spitalelor județene, în cadrul cărora medicii rezidenți să urmeze module de pregătire la recomandarea coordonatorului de rezidențiat, realizându-se astfel o suplinire a deficitului de personal la nivel local.

În paralel, candidatul Iohannis, aflat în campanie electorală, nu își face timp, nici cinci minute, pentru a desemna ministrul Educației, așa cum i-a cerut Curtea Constituțională. În consecință, în goana sa furibundă după voturi, președintele Iohannis se răzbună pe absolvenții de medicină și îi lasă să aștepte susținerea examenului de intrare la rezidențiat până se termină campania electorală, spune deputatul PSD de Bacău Elena Haratău.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.