Un pacient a decedat după ce a fost operat de un medic voluntar. S-a deschis anchetă
Ultima Ora Sănătate

România, colaborare cu Ungaria în ceea ce privește transplantul de plămâni

S-a încheiat un memorandum între România și Ungaria prin care va avea loc o colaborare privind transplantul de plămâni. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a încheiat acest acord cu omologul său ungar, Miklos Kasler.

„Din punctul nostru de vedere, Memorandumul de înţelegere transmis de partea maghiară este agreat şi propunem ca două echipe tehnice din partea ambelor ţări să înceapă discuţiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării”, a declarat Sorina Pintea în timpul întâlnirii, potrivit unui comunicat al MS, transmis AGERPRES.

Pintea a subliniat că echipa Ministerului Sănătăţii caută toate soluţiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienţii români care au nevoie de transplant pulmonar.

„Mai avem încă pacienţi pe lista de aşteptare care sunt cazuri complexe şi pentru care facem toate eforturile să găsim soluţii”, a spus ministrul Sănătăţii.

Conform comunicatului, cei doi oficiali au început discuţiile şi pentru identificarea altor domenii de colaborare, precum oncologia şi achiziţia comună de medicamente şi vaccinuri.

Sorina Pintea a fost însoţită de preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Laszlo Attila, şi de preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, dr. Radu Zamfir.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.