Lovitură teribilă pentru Dăncilă. Magistrații îi refuză invitația: "Independența justiției nu se negociază!"
Ultima Ora Politic

România a pierdut o șansă extraordinară la nivel internațional din cauza incompetenței Guvernului Dăncilă

„România a pierdut o șansă extraordinară la nivel internațional din cauza incompetenței Guvernului Dăncilă!”

”România a pierdut șansa de a juca un rol important în cadrul Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA) din cauza lipsei de interes a Guvernului Dăncilă.

În perioada 13-15 noiembrie 2018 a avut loc, la Abu Dhabi, Consiliul Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), una dintre cele mai importante organizații internaționale din domeniul energetic. Cu acest prilej s-a votat pentru selectarea viitorului Director General al acestei organizații.  Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu s-a aflat pe lista scurtă, de 4 candidați, pentru a ocupa această funcție foarte importantă, care este similară cu o poziție la nivel de adjunct secretar general al ONU.

Dar, în ciuda șansei extraordinare pe care a avut-o țara noastră, Guvernul României nu a făcut niciun efort în acest sens, pentru ca fostul ministru al Energiei să câștige poziția. Asta în condițiile în care lista de patru candidați a fost stabilită după mai multe etape ale unui proces complex de selecție la începutul căruia au participat 130 de candidați din 45 de țări membre ale ONU.

Dovada că cei din PSD acționează doar pentru propriile interese stă în faptul că nu au făcut nimic concret pentru cazul de față, însă printr-o hotărâre de Guvern au alocat în luna septembrie suma de aproximativ un milion de dolari pentru susținerea candidaturii României la Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, unde ”câștigător” a fost Sorin Grindeanu, fostul premier social democrat.

Este greu de înțeles de ce a fost alocată o sumă atât de mare, având în vedere că era greu ca România să piardă locul pe care îl avea în Consiliu, deoarece erau 7 țări ce concurau pe 5 locuri.

Premierul României Viorica Dăncilă trebuie să răspundă cât mai repede la întrebarea: ”Care sunt cauzele care au dus la eșecul pierderii de către România a poziției de Director General al Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA)?”.

Din păcate, țara noastră ratează oportunitatea de a fi un factor important de decizie în domenii importante, precum cel al Energiei, din cauza incompetenței guvernelor și miniștrilor fără număr ai Partidului Social Democrat.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Virgil Popescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.