Lovitură cruntă pentru Viorica Dăncilă. Marți va fi trădată în Parlament. Plan ascuns al baronilor PSD
PSD explodează de ciudă! Constituția va fi modificată. Sunt vizate alegerile anticipate
Ultima Ora Politic

PSD explodează de ciudă! Constituția va fi modificată. Sunt vizate alegerile anticipate

Invitat la ”Puterea Știrilor”, secretarul general PNL, Robert Sighiartău, a declarat că obiectivul principal al liberalilor este căderea cabinetului Dăncilă și declanșarea alegerilor anticipate.

Robert Sighiartău lovește Guvernul Dăncilă. Cere Ordonanță pentru mărirea alocațiilor
 

Acest obiectiv este, însă, aproape imposibil de îndeplinit în condițiile Constituției actuale, susține liberalul.

”Acest Guvern trebuie să cadă și, bineînțeles, după aceea ne-am dori să declanșăm alegeri anticipate. Iar acest lucru se poate face dacă acei parlamentari care au votat pentru căderea guvernului ar fi de acord să semneze și să-și dea cuvântul că vor pica în Parlament doi prim-miniștri desemnați de formă, pentru ca apoi să se declanșeze alegeri anticipate în următoarele luni.

Trebuie să recunoaștem, însă, că nu este deloc ușor. Constituția României, din păcate, este croită în așa fel încât este foarte greu să declanșezi alegeri anticipate. Din punctul meu de vedere, aici ar trebui făcută o modificare în perioada următoare, dacă PNL va avea majoritate largă împreună cu alte partide care doresc o reformă constituțională. Pentru că nu este normal – și nu există nicăieri în Europa așa ceva – ca un Guvern, în momentul în care își pierde majoritatea, legitimitatea de a conduce o țară, să nu poți declanșa alegeri anticipate”, a spus secretarul general PNL.

Robert Sighiartău a precizat că modificarea legii fundamentale va fi posibilă doar atunci când PNL va avea susținerea a două treimi din Parlament, majoritatea necesară pentru acest demers.

”La un moment dat, când vom avea două treimi din Parlament, pentru că ai nevoie de susținere a două treimi din parlamentul României, o să schimbăm Constituția, astfel încât voința poporului să fie pusă în practică. Iar în România, așa cum am văzut în acești 4 ani, s-au schimbat trei prim-miniștri, mulți miniștri… adică nu pot guverna, dar nici alegeri anticipate nu s-au putut declanșa”, a adăugat liberalul la ”Puterea Știrilor”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.