Ministrul Muncii anunță peste 33 000 de locuri de muncă pentru șomeri
Rezultatele programului „Pasarela“, aflat în sarcina Ministerului MunciiCitește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe "S-a finalizat recalcularea pensiilor persoanelor care au lucrat în grupa I-a de muncă, dar care nu au beneficiat de punctajul aferent, atunci când s-au pensionat. Este vorba despre 81.000 de persoane, dintre care 76.000 au primit, deja, banii din urmă, diferențele pentru perioada scursă de la 1 octombrie 2018, așa cum prevede Legea 221. Restul vor primi banii luna aceasta", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Muncii. Marius Budăi a precizat că în paralel, ministerul pregătește o ordonanță de urgență prin care să le fie recunoscute aceste drepturi și persoanelor care au lucrat în subteran, la întreprinderile de prospecțiuni geologice. "Este vorba de 2.000-3.000 de persoane în toată țara”, a mai precizat ministrul Muncii și Justiției Sociale. De la 1 septembrie, au fost majorate cinci milioane de pensii, prin creșterea punctului de pensie la 1.265 de lei.
Ultima Ora Politic

Rezultatele programului „Pasarela“, aflat în sarcina Ministerului Muncii

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministerului Muncii și Justiției Sociale o solicitare privind uneia dintre măsurile destinate tinerilor, asumată de Guvernul demis, care a fost propusă prin „Programul Pasarela“.

„Prin programul de guvernare a fostului guvern PSD-ALDE era prevăzut ca, prin implementarea programului „Pasarela“, mai multe locuri de muncă din sectorul public să fie oferite temporar tinerilor dezavantajați, pentru a dobândi «abilități transferabile» în joburile din sectorul privat. Mai mult, guvernul Dăncilă și-a asumat că va finanța nu mai puțin de 10.000 de contracte de muncă suplimentare în sectorul public prin «Pasarela»“, a subliniat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut informații privind numărul contractelor de muncă finanțate până la această dată, valoarea finanțării acordate de guvern pentru programul amintit, precum și rezultatele obținute în urma implementării, transmite într-un comunicat remis newsteam.ro

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii