Ședință CSAT. Cine va fi noul șef al Statului Major?
Nicolae Moga, deși a demisionat, prezent la ședința cu scântei a CSAT
Ultima Ora Politic

Rezultate favorabile după ședința CSAT. Ce proiecte au fost pe masă

Rezultate favorabile după ședința CSAT. Ce proiecte au fost pe masă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că membrii CSAT au avizat favorabil proiectul bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale, dar și planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019-2028 și numărul militarilor care vor pleca în misiuni în misiuni externe.

”Am analizat și am aprobat o serie de măsuri importante. Prima chestiune care aș menționa-o este aprobarea planului de înzestrarea a României pentru perioada 2019-2028. Acest proiect a fost aprobat și obiectivul costă în dotarea cu echipamente performante compatibile cu echipamentele NATO”, a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat că, printre altele, programele de înzestrare care asigură interesele statului român, se referă la transportoare bllindate pentru trupe, avionul multirole al forțelor aerine, corveta multifuncională, elicopterele de transport muntifuncțional și cele echipate cu sistem de evacuare medicală.

El a mai precizat că în CSAT a fost aprobat conceptul de constituire al Comandamentului Multinaional de Sud-Est pe teritoriul României.

”Am discutat despre propunerile de buget, proiect care a fost avizat favorabil de CSAT”, a mai arătat președintele Klaus Iohannis.

Anterior, PSD îl acuza pe preşedintele că a întârziat avizul CSAT din cauza bugetului serviciilor, însă Iohannis susţine că avizul a fost dat imediat după ce a fost cerut.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.