Revoltător. Fiul unui primar PSD, salariu cu 400% mai mare în doar 2 ani
Ultima Ora Politic Social

Revoltător. Fiul unui primar PSD, salariu cu 400% mai mare în doar 2 ani

Fiul unui primar PSD a ajuns să aibă un salariu mai mare cu 400% față de acum doi ani. Dragoș Panțeru este directorul Unității de Asistență Medico-Socială (UAMS) Dedulești. El nu a absolvit Medicina, dar a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport, conform libertatea.ro

Pentru a diminua corupția din sistemul sanitar, toate guvernele, de la cel tehnocrat și până la cel PSD-ALDE, au mărit veniturile din sistemul de Sănătate. Medicii, asistentele și celelalte cadre sanitare primesc de două sau chiar de trei ori mai mulți bani decât la începutul anului 2016. Sunt cazuri în care ei iau și de patru ori mai mult, chiar dacă oamenii respectivi nu sunt absolvenți de medicină, ci de Educație Fizică și Sport. O dovedește situația fiului unui primar PSD.

Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Dedulești este o mică policlinică cu 25 de paturi din satul Dedulești. Dragoș Panțeru este cel care o conduce. În 2016, când era pe aceeași poziție, de director, declara venituri salariale de 25.000 de lei în anul anterior. Pe 2017, veniturile sale au crescut la 109.000 de lei pe an, ceea ce reprezintă 9.000 de lei pe lună, echivalentul a aproape 2.000 de euro.

Revoltător. Fiul unui primar PSD, salariu cu 400% mai mare în doar 2 ani 1
Sursă foto : libertatea.ro

UAMS Dedulești este o mică policlinică din satul celebru pentru mititei, aproape de cunoscutul popas de pe „Dealu Negru”. Unitatea are 25 de paturi și a fost, pe rând: Depozit de armament, după construire, în Primul Război Mondial; Spitalul din Dedulești, după război; Corp extern al Spitalului Județean Argeș (din 1970); Unitate de Asistență Medico-Socială (din 2003), aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, conform Libertatea.

Panțeru e membru PSD, la fel ca și tatăl său. Tatăl, Florin Dorin Panțeru, este unul dintre cei mai longevivi edili din județ, fiind ales pentru prima oară în 2004 și ultima oară în 2016. Totuși, fiul are un salariu mai mare decât tatăl. Indemnizația de primar din 2017 a fost de numai 43.000 de lei pe an, cam 800 de euro pe lună. Panțeru junior este un activist PSD extrem de activ, imagini din campania din 2013 arătându-l alături de tatăl său. În județul Argeș, PSD deține controlul prin cei 75 dintre cei 102 primari.

Revoltător. Fiul unui primar PSD, salariu cu 400% mai mare în doar 2 ani 2
Sursă foto : libertatea.ro

Dragoș Panțeru a terminat Educație Fizică și Sport la Pitești și e prezent în viața echipei de fotbal din satul natal, Ciofrângeni. Acolo unde, de-a lungul timpului, a fost erou pozitiv sau negativ.

„Se laudă în localitate că el l-a transferat pe Adrian Bălan la FC Voluntari, echipa lui Florentin Pandele.”, spun microbiștii.

În 2011, Panțeru a fost suspendat de AJF Argeș pentru o perioadă de 6 luni, după ce înjurase arbitrii de la meciul pierdut cu Drăganu, scor 1-4.

Jurnaliștii de la Libertatea au discutat cu Dragoș Panțeru, care afirmă că salariul i-a crescut din cauza muncii cu risc ridicat.

– Domnule Panțeru, de la Libertatea vă deranjăm. Ne interesează din ce motive v-a crescut salariul până la aproape 2.000 de euro pe lună față de ultima declarație de avere.

– Salariul e la fel.

– Știți, în 2018 ați declarat 109.000 de lei. În 2016, doar 25.000 de lei.

– Hmmm… Stați puțin, verific și vă sun.

Reporterul îl resună peste 20 de minute.

– Ne auziți?

– Da, scuze, sunt pe drum, nu am avut semnal. Haideți să vă explic: în 2016 aveam un spor de 15% pentru lucru în condiții deosebit de periculoase.

– Așa. Dar salariul e mărit în 2018.

– Da, pentru că acum am un spor mărit la 75%!

– 75%?!

– Da, pentru că lucrăm în condiții deosebit de periculoase.

– Mă scuzați, care ar fi acelea?

– Păi, lucrăm cu bolnavii, care au multe boli…

– Ce boli? Ce bolnavi vin la dumneavoastră?

– Multe boli. Mai multe.

– De exemplu? Pulmonare? Boli contagioase?

– Da, și plămâni, și sunt mulți bătrâni. Îngrijiri paliative, unii au Alzheimer. Trebuie să stăm tot timpul cu ei. Avem 25 de paturi. Acum o să mai facem un corp.

– Dumneavoastră, din câte știm, ați făcut Facultatea de Educație Fizică și Sport…

– Nu e adevărat, sunt economist.

– Unde ați terminat?

– Sunt economist, nu contează unde am terminat, sunt de meserie economist.

– Și vă ocupați de echipa de fotbal din sat.

– Văd că sunteți destul de informat, aveți destule informații despre mine. Dar ce contează toate astea?

– Vrem să știm cum ați ajuns la o creștere salarială substanțială și cum câștigați acum aproape 2.000 de euro. (se pierde semnalul, resună)

– Vă rog să îmi trimiteți întrebările pe e-mail și vă vom răspunde oficial. Mulțumesc.”

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.