Peste 500 de farmacii care vând stupefiante
Peste 500 de farmacii care vând stupefiante
Ultima Ora Sănătate Social

Fraudă uriașă. Rețete fictive emise de o rețea de medici și farmacii

Anchetatorii au descins la mai multe farmacii şi cabinete ale medicilor de familie din patru localităţi oltene, unde şi al acest moment se desfăşoară percheziţii într-un dosar de înşelăciune şi fals intelectual.

Acţiune a avut loc luni, 8 iulie 2019, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice,  împreună cei din cadrul Poliţiei oraşului Corabia, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au efectuat 15 percheziţii, pe raza oraşului Corabia şi comunelor Ştefan cel Mare, Grojdibodu, Gîrcov şi Izbiceni, la cabinete medicale individuale şi la 7 puncte de lucru ale unei farmacii aparţinând unei societăţi comerciale.

Şase medici de familie şi doi medici cu specialitatea neurologie, respectiv psihiatrie, din ambulatoriul Corabia sunt implicaţi într-o reţea care se specializase în emiterea de scrisori medicale pe baza cărora medicii de familie emiteau la rândul lor reţete.

Medicamentele nu plecau din farmacie decât în momentul în care, eventual, erau vândute contra-cost către alţi pacienţi decât cei pe numele cărora aceste reţete erau emise, banii venind în schimb din decontările de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Unul dintre medicii de familie din Ştefan cel Mare, spun surse din cadrul anchetei, a emis aproximativ 5.000 reţete compensate într-un an, în condiţiile în care localitatea mai are 1.000 şi ceva de suflete. În total, prin reţeaua de farmacii implicate, Anto Farm, aparţinând Antoanelei Ghiţă, s-au decontat reţete de aproximativ 5 milioane lei.

„Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals intelectual, având ca obiect posibile fraude săvârşite prin decontarea unor reţete medicale compensate fictive. În vederea probării activităţii infracţionale, la percheziţii au fost ridicate înscrisuri şi documente contabile“, a informat IPJ Olt, conform adevarul.ro

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.