Republica Moldova sărbătoreşte 28 de ani de la obţinerea independenţei: Manifestații în mai multe oraşe de peste Prut 1
Ultima Ora Politic

Republica Moldova sărbătoreşte 28 de ani de la obţinerea independenţei: Manifestații în mai multe oraşe de peste Prut

Republica Moldova sărbătoreşte marţi, 27 august, împlinirea a 28 de ani de la obţinerea independenţei faţă de Uniunea Sovietică în 1991, arată b1.ro.

Ceremoniile au început depunerea de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, în centrul Chișinăului, capitala Republicii Moldova. Mai apoi, în Piața Marii Adunări Naționale vor avea loc manifestări consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova.

De asemenea, preşedintele Igor Dodon va organiza o recepție cu prilejul serbării a 28 de ani de la obţinerea independenţei.

În plus, populaţia este aşteptată în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău unde mai mulţi artişti locali vor susţine concerte.

La 27 august 1989, Frontul Popular al Republicii Moldova a organizat o mare adunare națională.

Aceasta a impus, la 31 august 1989, adoptarea limbii române ca limbă de stat și revenirea la alfabetul latin. La 23 iunie 1990, Parlamentul de la Chișinău a adoptat Declarația Suveranității Republicii Socialiste Sovietice Moldova.

La 23 mai 1991, a avut loc adoptarea noii denumiri a statului, cea de Republica Moldova.

Mai apoi, pe 27 august 1991, a avut loc proclamarea independenței de stat a Republicii Moldova. În aceeași zi, România a recunoscut independența Republicii Moldova.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii