Reducerea TVA aplicată și pentru utilizarea facilităților sportive
Ultima Ora Politic

 REDUCEREA cotei TVA importanță MAJORĂ în vederea susținerii turismului românesc

 REDUCEREA cotei TVA importanță MAJORĂ în vederea susținerii turismului românesc

Deputatul PSD de București, Aida-Cristina Căruceru, a subliniat, prin intermediul unei declarații politice susținute miercuri, 10 octombrie, importanța pe care o are măsura adoptată de Guvern referitoare la reducerea cotei TVA, în vederea susținerii turismului românesc.

 

 „Într-o țară în care opoziția politică nu mai știe cum să facă pentru a-i dezbina pe români, în care cetățenii sunt ținuți sub tensiune prin tot felul de sperieturi de natură economică, Guvernul PSD-ALDE își vede de treabă și continuă implementarea Programului de guvernare, cu măsuri concrete, menite să facă mai bună și mai ușoară viața românilor. Un astfel de exemplu a fost reducerea TVA pentru turism, care acum va avea cel mai mic nivel de la Revoluție încoace – 5%. Măsura este una benefică pentru stimularea turismului, reducerea evaziunii fiscale, creșterea consumului intern și stimularea creșterii economice”, a declarat Aida-Cristina Căruceru.

Deputatul PSD de București a explicat, în acest context: „Concret, începând cu data de 1 noiembrie 2018, adică în doar 3 săptămâni, cota redusă de TVA de 5% se va aplica pentru cazarea în hoteluri, inclusiv în zonele de camping, pentru serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, pentru dreptul de utilizare a facilităților sportive, în scopul practicării sportului și educației fizice, altele decât cele scutite deja și pentru serviciile constând în permiterea accesului în parcuri de distracții și în parcuri recreative. În prezent, TVA pentru cazare, restaurant și catering este de 9%, pentru serviciile destinate accesului în parcuri de distracții și recreative și dreptul de utilizare a facilităților sportive este de 19%.”

Aida-Cristina Căruceru a vorbit și despre motivația care a stat la baza adoptării acestei măsuri: ”De ce este bună reducerea TVA? Pentru că ea aduce, pe termen mediu, mai mulți bani la buget, așa cum s-a demonstrat deja prin experiența din anii trecuți, prin reducerea TVA la pâine și servicii de restaurant și catering. Iată, deci, că Guvernul și majoritatea PSD-ALDE continuă să fie preocupați de acele măsuri cu efecte concrete și imediate în creșterea calității vieții românilor. Românii muncesc mult și din greu și merită să-și permită un concediu decent și în condiții de calitate. Iar acest concediu nu trebuie să fie făcut în țări străine, pentru că România are nenumărate locuri de o frumusețe incredibilă, unele unice în Europa, precum pădurile virgine sau Delta Dunării”, precizează deputatul PSD, Aida-Cristina Căruceru.

De asemenea, deputatul PSD susține că: „Sprijinirea turismului românesc este o măsură de sprijinire a românilor, pentru că ea vine în ajutorul celor cu venituri reduse sau medii, adică exact acele categorii de români pentru care Opoziția nu pare dispusă să miște un deget. Salariile au crescut, nivelul de trai este și el în creștere, iar măsuri precum reducerea TVA pentru turism vor face posibil ca oamenii să se bucure de o calitate mai ridicată a vieții.”

În încheiere, deputatul PSD a transmis: „Oare la dezbaterile din Parlament, reprezentanții Opoziției vor susține această măsură sau vor vota împotrivă, doar din ciudă politică? Eu una știu că voi vota PENTRU și vă îndemn pe fiecare dintre dumneavoastră să faceți la fel!”

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.