Recordul mondial la 100 m liber, care era deţinut de David Popovici
Recordul mondial la 100 m liber, care era deţinut de David Popovici
Sport Ultima Ora

FOTO. Recordul mondial la 100 m liber, care era deţinut de David Popovici, a fost doborât

Românul David Popovici a stabilit în 2022, recordul mondial la 100 M, cu timpul de  de 46,86, la Campionatele Europene de Natație.

Recordul lui David Popovici a fost doborât duminică, la Campionatul Mondial de Natație de la Doha, de către chinezul Pan Zhanle, cu timpul de 46,80.

„Da, a fost un timp incredibil. Am avut încredere în prietenii mei şi am făcut tot ce am putut”, a declarat Pan într-un interviu acordat la marginea bazinului.

„De fapt, nu mă simţeam într-o formă grozavă. M-aş fi mulţumit doar cu o clasare pe podium. În această dimineaţă (în calificări), SUA, Marea Britanie şi Italia au fost mai rapide decât noi, iar eu am vrut doar să mă concentrez să îmi fac bine treaba.

Mi-am spus, doar înoată din greu. Am fost şocată când am văzut timpul, nu mă aşteptam să bat recordul acum – am vrut să îl las pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a spus Pan după cursă.

Pan Zhanle
Pan Zhanle

Italia, reprezentată de Alessandro Miressi, Lorenzo Zazzeri, Paolo Conte Bonin şi Manuel Frigo, a luat argintul la exact o secundă în urma Chinei.

Bronzul a revenit cvartetului american format din Matt King, Shaine Casas, Luke Hobson şi Carson Foster, în 3:12.29.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.