Rebengiuc îl pune la punct pe baronul PSD Buzatu: ”Primii care nu se pricep la ceea ce sunt puşi să facă sunt chiar politicienii”
Victor Rebengiuc, atac la Guvernul PSD. ”Este o evoluție inversă, din ce în ce mai nepregătiți”
Ultima Ora Politic Social

Rebengiuc îl pune la punct pe baronul PSD Buzatu: ”Primii care nu se pricep la ceea ce sunt puşi să facă sunt chiar politicienii”

Actorul Victor Rebengiuc spune, referitor la afirmaţiile conform cărora actorii nu ştiau pentru ce au protestat faţă de modificarea legilor justiţiei, că „primii care nu se pricep la ceea ce sunt puşi să facă sunt chiar politicienii”.  Reacția vine după ce preşedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat că nu este foarte convins că actorii care au protestat faţă de OUG 7 pe legile justiţiei au înţeles foarte bine prevederile actului normativ, care este unul complex şi necesită cunoştinţe juridice.

Rebengiuc îl pune la punct pe baronul PSD Buzatu: ”Primii care nu se pricep la ceea ce sunt puşi să facă sunt chiar politicienii”

Victor Rebengiuc a vorbit, la emisiunea „În faţa ta”, difuzată sâmbătă de Digi 24, despre protestul la care a participat, un „protest la adresa modului în care este terfelită justiţia, la adresa intenţiei puterii de a folosi justiţia în interesul ei”.

Întrebat despre declaraţiile unor politicieni conform cărora actorii care au ieşit la protest nu ştiau pentru ce au ieşit, el a spus că au protestat pentru era un semnal dat de oamenii din justiţie.

„Şi dacă-i vorba de oameni care nu se pricep, primii care nu se pricep la ceea ce sunt puşi să facă sunt chiar politicienii, de ce să mă acuze pe mine că sunt actor, slavă Domnului, de atâţia ani de zile, nu m-a gonit nimeni din Teatru…încă, încă.. îmi iau şi această măsură de protecţie”, a adăugat Rebengiuc.

El a povestit că, după acel protest, a intrat în Teatru şi a jucat, înturcât avea spectacol. „Sunt un profesionist. (…) noi trebuie să ne facem profesia”, a susţinut el.

El a spus că după aceea a primit foarte multe felicitări, chiar şi de la români din străinătate, „şi foarte multe înjurături”.

„Dar eu sunt obişnuit pentru că şi atunci când am pus hârtia aceea igienică în ’89, la fel am primit ameninţări, aveam un teanc de scrisori de ameninţare acasă, le-am aruncat acum un an-doi…”, a adăugat actorul.

El a mai povestit că nu a putut niciodată să aibă un dublu limbaj şi chiar s-a certat cu un prieten din cauză că vorbea împotriva regimului comunist.

Rebengiuc consideră că românii pleacă din ţară pentru că nu văd un viitor aici.

„Pleacă din ţară pentru că deocamdată văd că nu există niciun viitor şi măsura luată în legătură cu Alianţa USR PLUS îi face să-şi dea seama că nu au niciun viitor. Câtă vreme ăştia vor rămâne fixaţi şi întăriţi aici la putere… ei vor, Doamne, punctul zero, dom’le, gata, s-a încheiat toată treaba nu mai întreabă nimeni de unde ai tu banii ăştia, de unde ţi-ai făcut conacul ăsta, de unde ţi-ai cumpărat nu ştiu ce, nu mai întreabă nimeni nimica. Tot ce ai rămâne al tău şi toţi ăia fraierii cărora le-am luat banii din buzunare nu o să mai zică nimica. Rămâne aşa. Şi atuncea o luăm de la zero. Şi atuncea o să dăm legi noi, pin care o să putem fura fără teama de a fi prinşi  şi pedepsiţi vreodată şi o să facem o ţară demnă şi frumoasă în care noi vom fi şi oamenii puternici şi bogaţi (…)”, a afirmat el.

Cu o săptămână în urmă, Victor Rebengiuc a participat împreună cu colegii săi de la Teatrul Naţional Bucureşti la o acţiune de susţinere a magistraţilor care protestează faţă de modificarea legilor justiţiei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.