REACȚIA Comisiei Europene la DISCURUL lui Dăncilă din Parlamentul European. ”Statul de drept nu poate fi DILUAT”
Ultima Ora Politic

REACȚIA Comisiei Europene la DISCURUL lui Dăncilă din Parlamentul European. ”Statul de drept nu poate fi DILUAT ”

REACȚIA Comisiei Europene la DISCURUL lui Dăncilă din Parlamentul European. ”Statul de drept nu poate fi DILUAT ”

Vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, a declarat marți, în plenul Parlamentului European, unde Viorica Dăncilă a prezentat prioritățile României în ceea ce privește președinția Consiliului UE, că statul de drept este o valoare pentru care a luptat România, iar „aceste valori nu pot fi diluate nicăieri”, potrivit Mediafax.

„Vorbesc în numele președintelui Juncker. Ca și țara mea Estonia și alte state membre, România și-a serbat a 100 a aniversare anul trecut. (…) România a făcut pași înainte. În următoarele șase luni România va prezida Consiliul de miniștri într-o perioadă extrem de importantă pentru UE. Săptămâna trecută am fost la București pentru a vedea pregătirile extrem de bine făcute. Președinția înseamnă mai multă răspundere într-o perioadă de schimbare electorală. Comisia e alături de dvs și este gata să vă sprijine permanent. Vom coopera pentru a asigura că următoarele șase luni sunt într-adevăr productive, de succes, contribuind la unitatea și solidaritate europeană. Și noi contăm pe dvs. Ne așteptăm să găsiți consens și în Europa și acasă. Spun astea pentru că toate depind de consens. Un front unit acasă vor ajuta o Europă unită să meargă inainte. România stie mai bine decât multe alte țări ce înseamnă unitatea”, a declarat Andrus Ansip, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Acesta a făcut referire și respectarea statului de drept.

„România a făcut toate eforturile să îndeplinească criteriile de aderare. Nu era un exercițiu birocratic, era un efort pentru acest scop. Aceste valori, democrație și stat de drept sunt unele pentru care a luptat România și aceste valori nu pot fi diluate nicăieri în Europa. Trebuie să ne asigurăm că și în cele șase luni și după aceste șase luni lucrurile vor sta la fel. Avem 242 de propuneri înainte de Comisie pe marginea cărora legislativul trebuie să ajungă la un acord. Nu va fi foarte mult timp la dispoziție, pentru că în 18 aprilie Parlamentul se dizolvă și începe campania electorală. Multe dintre aceste 242 de propuneri vizează Brexit, regulile privind migrația și azilul”, a mai spus vicepreședintele Comisiei Europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.