”Acţiune disciplinară” împotriva șefei ÎCCJ, marți, la CSM
Ultima Ora Justiție Politic Social

Război total în Justiție. Tarcea face dezvăluiri halucinante despre CCR: ”Am fost pusă să-mi țin telefonul în anticameră, iar discuția s-a purtat pe întuneric”

Presedintele ICCJ, Cristina Tarcea,  a solicitat miercuri recuzarea a patru judecatoare din CSM, acuzandu-le de atitudine ostila, antepronuntare si sustinerea neconditionata a Inspectiei Judiciare. Tarcea este judecata de sectia de judecatori a CSM in urma unei plangeri venita din partea Inspectiei Judiciare. Cu acestăocazie, Cristina Tarcea a făcut câteva dezvăluiri halucinante si a promis ca destainuirile din lumea Justitiei vor continua.

Cele patru judecatoare recuzate sunt Lia Savonea, presedintele CSM, Gabriela Baltag, Evelina Oprina si Margareta Tint.

Cristina Tarcea sustine ca cei patru magistrati au dat dovada de lipsa de consideratie si de dispret in ceea ce o priveste. De asemenea, Tarcea mentioneaza ca a fost avertizata de un jurnalist ca este in atentia celor patru judecatoare, precizand ca avertizarile s-au adeverit.

Presedinta ICCJ, Cristina Tarcea, l-a acuzat, miercuri, pe seful partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, ca se afla in spatele actiunii disciplinare care o vizeaza. Ea a declarat ca aceasta actiune reprezinta un „abuz” si a promis dezvaluiri „interesante”.

Tarcea este audiata miercuri de sectia de judecatori a CSM. ”Este un abuz. In ultima vreme tot vorbim despre abuzuri, trebuie sa ne uitam foarte atent la toate institutiile care comit abuzuri. O sa vedeti de ce apreciez ca este un abuz”, le-a spus Tarcea jurnalistilor.

Intrebata cine s-ar afla in spatele acestui „abuz”, Tarcea a rapuns, aratand cu degetul: „O, Doamne! Va mai aduceti aminte de declaratiile politice din august si septembrie ca la Inalta Curte se refuza a se aplica legea? Va mai aduceti aminte de interesul direct al presedintelui Camerei Deputatilor in organizarea completurilor de 5 judecatori? De aceea am spus ca am multe declaratii interesante de facut despre o discutie pe care am avut-o cu presedintele Curtii Constitutionale legat de constatarea conflictului de constitutionalitate, despre o discutie la fel de interesanta cu domnul Ciorbea. Dar toate la timpul lor”.

Sectia pentru judecatori a CSM discuta, miercuri, actiunea disciplinara exercitata in decembrie 2018 de Inspectia Judiciara pe numele Cristinei Tarcea.

Actiunea a fost exercitata deoarece presedintele instantei supreme a refuzat nejustificat indeplinirea unei indatoriri de serviciu si pentru nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

„In privinta abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au retinut ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat nejustificat sa indeplineasca indatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 si de 2 judecatori prevazute la art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificata si completata prin Legea nr. 207/2018. Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. o), s-a retinut ca, prin refuzul de a implementa dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior mentionate, 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor”, informeaza Inspectia Judiciara, printr-un comunicat de presa.

Potrivit Inspectiei, actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea Cristinei Tarcea.

Cu acestă ocazie presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, susține ca a avut o intalnire cu presedintele CCR, Valer Dorneanu, dupa ce s-a dat decizia pe completurile de 5. Tarcea sustine că la respectiva intalnire a fost nevoita sa-si lase telefonul in anticamera, iar întreaga convorbire s-a purtat intr-o camera asa de intunecata ca la final cei doi interlocutori si-au confundat si haina.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.