Răsturnare de situație. Și PSD l-a vrut pe Mircea Diaconu la prezidențiale 1
Ultima oră. Mircea Diaconu a reușit să strângă semnăturile pentru prezidențiale
Ultima Ora Politic

Răsturnare de situație. Și PSD l-a vrut pe Mircea Diaconu la prezidențiale

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” că Mircea Diaconu a fost unul dintre numele pe care PSD le-a sondat în urmă cu două luni și acesta a avut cea mai bună poziționare.

„Eu luasem hotărârea personală să renunț la candidatură la mijlocul săptămânii trecute, dar în prealabil am avut discuții cu Victor Ponta spunându-I că pe 20 dacă nu vine cu nimic (n.r.: Viorica Dăncilă) luăm în calcul să ieșim de la guvernare. <<Mă susții la prezidențiale?>> Și el a spus da. El și-a dat acordul. Și la un moment dat spre sfârșitul săptămânii l-am întrebat pe Ponta i-am spus <<Victor hai să ne gândim și la o altă variantă, la un candidat independent. Te gândești la niște nume? Da, mă gândesc, zice>>”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la emisiunea „Gândurile lui Cistoiu”.

„Păi zice (n.r.: Ponta) <<uite, Gabriela Firea>>. În fine, o cunoaște mai bine. Hai să ne mai gândim și la alte nume. Mircea Diaconu a fost unul dintre numele pe care PSD le-a sondat cu două luni jumătate în urmă, la categoria independenți. Și a ieșit cel mai bine cu pontențial de intrare în turul II. A zis, da. <<Cred că s-ar băga? Tu ai fi de acord? Mi-a spus da, dar trebuie să mă consult cu colegii>>. A zis trebuie să avem o discuție și cu Diaconu. Am avut o discuție cu el și i-am zis noi vrem să te sprijin. Diaconu a spus orice sprijin e binevenit”, a mai spus Tăriceanu.

ALDE și Pro România au decis să îl susțină pe Mircea Diaconu, candidat independent, la prezidențialele din toamnă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.