Judecătorii Curții Constituționale atacați dur de la Bruxelles! Rareș Bogdan face anunțul! ” Subminează statul român!”
Judecătorii Curții Constituționale atacați dur de la Bruxelles! Rareș Bogdan face anunțul! ” Subminează statul român!”
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic Social

Rareș Bogdan detonează NUCLEARA. Valer Dorneanu este Terminat

Liderul PNL Rareș Bogdan cere o reformă urgentă în domeniul justiției, în special la Curtea Cosntituțională, acolo unde, spune el, deciziile se iau pe criterii politice.

Europarlamentarul liberal spune că trebuie depolitizată Curtea Constituțională, fapt pentru care cere idei de la români pentru a se începe reforma la această instituție.

”Vă cer idei. Pentru mine, pentru a mă ajuta să pricep. Iată coordonatele: Trebuie să depolitizăm CCR (e obligatoriu), să o profesionalizăm (să mă ierte cei de-acolo care știu carte și nu pot fi suspectați de ticăloșie). Deci asta presupune să ne bazăm pe faptul că persoanele care ar face selecția, care ar stabili un algoritm, nu sunt ele însele politruci sau/și ticăloși.

Cum ne asigurăm de asta? Sigur, acesta este statul de drept, trebuie un sistem de checks and balances, puterea nu trebuie folosită abuziv, nici cea executivă, nici cea legistativă, nici cea judecătorească, iar cineva trebuie să vegheze la asta. Mai știu și că nu suntem, ca manieră de selecție, mult diferiți de regulile din restul UE.

Avem, însă, un trecut complicat, 50 de ani de comunism plus 30 de tranziție, nu avem genetica democratică foarte bătătorită. Încă ne luptăm cu mentalități toxice pentru sănătatea noastră ca națiune. Deci cum, oameni buni?”, scrie Rareș pe facebook.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii