Ce tipuri de rame pentru ochelari există și cum le alegi
Ce tipuri de rame pentru ochelari există și cum le alegi
Social Ultima Ora

Ce tipuri de rame pentru ochelari există și cum le alegi?

Ce tipuri de rame pentru ochelari există și cum le alegi?

Ochelarii au devenit pentru unele persoane un accesoriu fără de care nu pot trăi, în timp ce pentru unii reprezintă doar un articol de purtat în anumite situații sau chiar numai din punct de vedere estetic. Indiferent de categoria din care faci parte, trebuie să știi că există o diversitate de modele de rame de ochelari care se potrivesc mai bine pe anumite trăsături. Iată care sunt acestea!

Ochelarii pilot

Ramele de ochelari pilot sunt aceia care au lentilele oarecum ovale, ușor alungite în partea de jos și cu o rama completă deasupra, care conectează cele două lentile chiar și în zona frunții. Forma specifică a acestora a fost creată pentru piloți astfel încât să le ofere protecție, dar să fie și stabili. Acest tip de ochelari se potrivesc persoanelor cu fața pătrată sau rectangulară.

Ochelarii fără ramă

Aleși adesea pentru discreția lor, ochelarii fără ramă sunt ușori, iar forma lentilelor poate fi rotundă, ovală, păstrată sau chiar rectangulare. De regulă bara care conectează lentilele pe nas, precum și cele două brațe laterale sunt extrem de subțiri și în culori neutre. Există chiar și ochelari de soare fără ramă. Aceștia se potrivesc pentru fețele mici, cu trăsături delicate.

Ochelarii rotunzi

Tipologia ochelarilor rotunzi este variată datorită nuanțelor ramelor, a grosimii acestora precum și a dimensiunii. Lentilele rotunde sunt destul de populare în rândul purtătorilor de ochelari datorită efectului chic pe care îl creează. Aceștia au capacitatea de a îndulci trăsăturile bine conturate ale persoanelor cu fețe pătrate sau dreptunghiulare.

Ochelarii rectangulari

Dintre cele mai populare modele de ochelari sunt cei cu rame rectangulare. Liniile drepte, solide ale acestora sunt preferate de multe persoane fiindcă le creează un aer serios și impunător. Totuși, cel mai bine se potrivesc pentru fețele rotunde, ovale sau cele în formă de inimă, fiindcă le poate crea un contur al feței mai bine definit.

Ochelarii Cat Eye

La bază, ramele Cat Eye au lentile rotunde sau ovale, doar că prezintă o alungire în partea superioară a lor, partea inferioară fiind mai îngustă. Aceștia imită ochii specifici de felină și creează efecte extrem de pretențioase, sofisticate și chiar elegante, care accentuează frumos privirea și ochii. Ramele de ochelari Cat Eye se potrivesc persoanele cu fața pătrată, dreptunghiulară, ovală și cea de tip romb.

Ochelarii ovali

Ochelarii ovali sunt cei mai practici dintre toți, fiindcă se pot potrivi pe mai multe forme ale feței, de la pătrată, dreptunghiulară, până la cea ovală și în formă de inimă. Au rolul de a îndulci trăsăturile mai dure și de a echilibra proporțiile feței la nivel vizual. Desigur, aceștia pot fi de dimensiuni variate, cu ramă mai subțire sau mai proeminentă.

Ochelarii browline

Ramele de ochelari de tip browline sunt cele care în partea superioară rama este foarte accentuată, în timp ce în partea inferioară este adesea inexistentă sau foarte, foarte subțire și delicată. Aceste rame adaugă o oarecare gravitate înfățișării, atrăgând atenția spre partea de sus capului. De aceea sunt potrivite pentru persoanele cu față în formă de romb.

Ochelarii supradimensionați

Ochelarii de dimensiuni foarte mari au devenit o modă îndrăgită în ultimii ani, fiindcă reprezintă un accesoriu care iese în evidență și care acoperă, în bună parte, trăsăturile faciale, estompându-le. Desigur că aceștia sunt ideali pentru persoanele cu față lungă, de tipul celor dreptunghiulare și ovale, pentru că fețele mici le pot acoperi în totalitate.

Acestea sunt, așadar, tipurile de rame de ochelari existente pe piață. Ține cont de forma și dimensiunea feței tale atunci când faci o astfel de achiziție pentru ca ochelarii să devină un accesoriu care îți accentuează frumusețea naturală și evidențiază trăsăturile proprii!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.