Senzațional: Cel mai mare tun din mandatul lui Daea
Ultima Ora Politic Social

Răfuială în PSD! Petre Daea va fi zburat de la Agricutură! 

Noua conducere a PSD va decide dacă Petre Daea rămâne sau nu în fruntea Ministerului Agriculturii, în condițiile în care demnitarul a părut mai preocupat să-l susțină pe Liviu Dragnea decât de soarta fermierilor, scrie agrointel.ro.

Ba, mai mult, Petre Daea s-ar fi îndepărtat de normele impuse în programul de guvernare, documentul fiind susținut în prezent doar cu ajutorul Parlamentului.

Paul Stănescu, noul președinte executiv al PSD, este cel care va supune analizei mandatul lui Petre Daea, urmând ca evenimentul să se desfășoare în cadrul unei ședințe de partid. Conform surselor clevernews.ro, ministrul Agriculturii ar putea fi înlocuit miercuri sau joi, după această reuniune din interiorul PSD. Cel care ar putea să preia portofoliul de la MADR ar fi actualul președinte al Comisiei pentru agricultură, Alexandru Stănescu, fratele fostului vicepremier.

„Activitatea lui Petre Daea va fi analizată în această săptămână la partid, în biroul de conducere a partidului cu mandatul acestuia pe masă. Sunt șanse foarte mari să fie înlocuit pentru că inclusiv imaginea fermierilor, a oamenilor de la țară a fost că Daea acționa doar în interesul fostului președinte și nu prea era interesat de nevoile satului românesc. Vom vedea ce va fi”, a declarat un lider local social-democrat, potrivit clevernews.ro.Faptul că Paul Stănescu pare să fie cel care va tranșa soarta lui Petre Daea este cu atât mai interesant, în condițiile în care actualul om din fruntea MADR l-a trădat în trecut pe noul președinte executiv social-democrat. Mai exact, potrivit g4media.ro, deși Paul Stănescu a fost cel care a contribuit decisiv la ascensiunea lui Petre Daea – om politic provenit din Olt, acesta din urmă a ales tabăra Dragnea atunci când spiritele din PSD s-au încins.Alexandru Stănescu, fratele președintelui executiv, este, așadar, persoana vehiculată pentru preluarea Ministerului Agriculturii, potrivit clevernews.ro. El este președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, fiind apreciat ca fiind o persoană neconflictuală, un bun comunicator și inițiatorul a foarte multe măsuri legislative benefice agriculturii. În plus, deputatul Stănescu are o relație bună atât cu fermierii, cât și cu colegii din partid și cu cei din instituțiile subordonate MADR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.