Raed Arafat
Ultima Ora Justiție Politic

Raed Arafat divulgă cum ar fi trebuit să acționeze autoritățile. ”Dacă, dacă, dacă”

Raed Arafat a declarat vineri la Antena 3 că dacă ar fi fost „de la început o implicare mai amplă” a autoritatilor în găsirea Alexandrei atunci ar fi fost sanse mai mari ca fata să fie gasita, dar ca este greu de zis daca victima lui Gheorghe Dinca ar fi putut sa fie salvata.

„E foarte greu de zis, pentru ca sunt foarte multe imprejurari. Daca telefonul de exemplu era alt tip care putea sa permita sa afli mai multe, daca nu o vedea cu telefonul, daca, daca, daca. In asemenea mod la orice incident putem sa spunem ca sigur oricine putea fi salvat. Astfel ca speculatiile trebuie evitate si asteptata ancheta, chiar daca emotia publica este mare. Poate daca se proceda de la inceput la o implicare mult mai ampla la o gasi poate avea un procent mai mare sa fie gasita. Trebuie sa asteptam ancheta”, a zis Arafat, la Antena 3, întrebat dacă în opinia sa Alexandra ar fi putut sa fie salvata.

Acesta a adăugat că ‘trebuie să învățăm din greșeli” și a menționat că Alexandra putea să fie menținută la telefon chiar dacă era linia aglomerată, prin pasarea apelului către alte dispecerate la nivel județean unde erau mai mulți operatori.

Chestionat dacă are incredere in ancheta din cazul Caracal, Arafat a spus: ‘Pana la urma o sa iasa lucrurile la iveala, nu pot sa fie ascunse’.

La insistentele realizatorului sa raspunda cu DA sau NU la intrebarea daca Alexandra putea fi salvata, Arafat a zis: `Eu nu as raspunde, nu as participa’.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.